AKP'li Belediye Atatürk'ün Kurtuluş Yolu Projesini Kaderine Terk Etti

TAKİP ET

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kente gelip Amasya'ya gittiği Kurtuluş Yolu projesini gözden çıkardı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıktıktan sonra Amasya'ya gittiği güzergah için başlatılan “Kurtuluş Yolu” projesi AKP'li Belediyenin insafına bırakıldı. Atatürk'ün önce Kavak ve Havza'ya, oradan da Amasya'ya gittiği 98 kilometrelik yol için başlatılan proje AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kaderine terk edildi. 

Kurtuluş Yolu'nun güzergahına koyulan Cumhuriyetin ilk yıllarında kullanılan ulaşım araçları ve tarım araçları çürürken, Kurtuluş Savaşı'nı simgeleyen figürlerin bulunduğu tabelalar da okunamaz hale geldi. 

'Gündem Dışı'

AKP Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan proje 31 Mart seçimlerinden sonra Mustafa Demir'in Belediye Başkanı olmasıyla beraber unutuldu. Projenin yarım kaldığını belirten Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, geçtiğimiz meclis toplantısında Kurtuluş Yolu'nu gündeme getirdi. Ancak AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Demir, gündem dışı konu olduğunu belirterek cevap vermedi.

atatürk kurtuluş yolu projesi samsun belediyesi unutuldu