AKP'li Belediye Başkanı Geçmişte Bedavaya Kiraya Verdiği Tesisi 12 Bin 500 Liraya Geri Kiraladı

TAKİP ET

AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz'ın Özel İdare Müdürlüğü yaptığı sırada 15 yıllığına bedavaya kiraya verdiği tesisi, Belediye Başkanı olunca aylık 12 bin 500 liraya geri kiraladığı ortaya çıktı.

2002 yılında Tokat'ta  Reşadiye Tarım Hayvan Doğal Ürünler Süt ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. olarak kurulan RESÜT için bir tesis yapıldı. Hayvan kesimi, et, süt ve süt ürünleri yapımı gibi faaliyetlerde bulunulan tesis 2004 yılında hizmet vermeye başladı. Ancak 2016 yılında tesiste bazı sorunlar yaşanmaya başlayınca o dönemlerde şirketin yönetiminde bulunan Reşadiye Özel İdare Müdürü Mustafa Yılmaz, tesislerin tek elden yönetilmesini teklif etti. Bu teklif kabul edilince şirkette tek yetkili Muharrem İşbilir oldu.

Tesisten sorumlu olan İşbilir, karardan 9 gün sonra tesisin bir bölümünü 15 yıllığına kiralamak isteyen Hilmi Yıldız'ın isteğini kabul etti. Şu an Belediye Başkanı ancak o dönemde Reşadiye Özel İdare Müdürü olan Mustafa Yılmaz, hiçbir ücret almadan istenilen bölümü kiraya verdi.

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı olan Mustafa Yılmaz, Hilmi Yıldız’a bedavaya verilen RESÜT tesislerinin mezbahane kısmında sağlıksız ve kötü çalışma koşulları olması nedeniyle alanı yeniden kiralamak istedi. Yılmaz'ın kararı oy çokluğu ile kabul edildi ve alan aylık 12 bin 500 liraya 10 yıllığına kiralandı.

Suç Makinesine Ödül Vermişler 

RESÜT tesislerini 2016 yılında hiçbir ücret ödemeden 15 yıllığına kiralayan Hilmi Yıldız'ın, Tuzla Akfırat beldesinde belediye başkanlığı yaptığı 2009 yılında ihaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik yapmak, tehdit, adam yaralamak, adam kaçırmak, yolsuzluk, irtikap gibi suçlardan tutuklandığı ve 3.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.

 

resüt tesis kira belediye başkanı mustafa yılmaz bedava 12 bin kira hilmi yıldız muharrem işbilir