AKP'li Belediye Başkanı Kızını Özel İlanla İşe Aldırmış

TAKİP ET

AKP'li Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un kızı "özel ilanla" işe aldırdığı ortaya çıktı.

Afyonkarahisar'ın AKP'li Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt'un, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı'nda açılacak olan 2 kişilik kadroya "özel bir formülle" kızını aldırdığı ortaya çıktı.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre olayı ortaya çıkaran İYİ Partili Cengiz Oral, "Türkiye'de bir ilçenin belediye başkanını düşünün ve bu başkan kızını işe sokmak istediğini düşünün. Tahmin edin bakalım nereye işe sokabilir? Memur etmek istese KPSS'den merkezi atama zor ve daha kolay ataması yapılabilen ve ilanı istedikleri gibi ayarlayabildikleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfını gözüne kestiriyor" dedi.

"Kaymakamlığa bağlı ve özel şartları esnetilebilen vakıfların aynı zamanda işvereni mütevelli heyeti üyeleri oluyor. Şimdi bir de bu mütevelli heyeti üyelerinin birisinin belediye başkanı olduğunu düşünün. İş ne kadar da kolaylaşıyor" diyen Oral, "Sadece ilanı kızının aldığı KPSS puanı etrafında toparlamaya kalıyor. İki boş kadrosu olan vakfa iki kişi alacaklarken akıllarına ilanı ikiye bölerek belediye başkanının kızının mülakata kalabileceği şekliyle hazırlamak geliyor. Ve ilan bu şekliyle yayınlanıyor" diye konuştu.

İşe alım için yapılan sınavların sonuçlarının önce kaymakamlığın sitesinde de yayımlandığını ve sonra kaldırıldığını belirten Oral, "İlan metinlerini incelediğimde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi bölümlerin olduğu 1 nolu ilan için KPSS puanı nispeten yüksek olan sözel ağırlıklı bölümler yazılmış ve Şuhut Belediye Başkanının kızının olduğu 2 nolu gruba ise İktisadi ve İdari bilimler bölümlerinin ağırlıklı olduğu nispeten KPSS puanı az olan bölümler yazılmış. Devamında Ekim ayında yine Kaymakamlığın internet sitesindeki mülakat listesine bakınca mülakata katılacak 1. Grubun puanları sırasıyla 87,43 – 85,45- 83,92- 83,65-81,57 ‘dir. Bu ilanlardan belediye başkanının kızının grubu ise sırasıyla 85,11 – 82,75 – 80,56 – 74,18 – 73,88 ‘dir. Belediye başkanının kızının puanı 80,56" diye konuştu.

Kızının Aldığı Maaş Helal mi?

Başkan Bozkurt'a "Kızının aldığı maaş helal mi?" diye soran İYİ Partili Oral, "Kızını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına neden bölünmüş bir ilanla işe aldın? Aldırdın değil bak neden aldın? Mütevelli Heyeti üyesi olarak etik olmayan, hakka adalete sığmayacak şekilde ilanı kızına göre ayarlayıp bölünmüş ilanla işe alınan kızının aldığı maaşlar helal mi değil mi?" sorularını yöneltti.

AKP'li Belediye Başkanı Kızını Özel İlanla İşe Aldırmış