''AKP'li Belediye Başkanı Vatandaşa Ateş Etti'' İddiası

TAKİP ET

AKP'li Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç'un kendisinden hizmet talep etmeye gelen Gökmen Özyıldırım'a ateş ettiği öne sürüldü.

Gökmen Özyıldırım isimli vatandaş Ardahan’ın Göle ilçesi Köprülü Belediye Başkanı AKP’li Yücel Akkoç ile görüşmek istedi. Belediye başkanından evinin yanındaki yol sorununu çözmesini istemek üzere görüşmeye giden Özyıldırım, burada Akkoç'un kendisine, "Ben senin için yol falan yapmam senin akrabaların sosyal medyada beni eleştiriyor. Ben bu topluma hizmet falan etmem" demesi üzerine öfkelendi. 

Akkoç'un kendisine hakaret ettiğini öne süren Özyıldırım, yanında getirdiği sopayla Belediye başkanına saldırdı. Bunun üzerine Akkoç silahını çıkararak Özyıldırım'a ateş etti. Akkoç'un açtığı ateş sekerek belediye binasının kapısına gitse de durumu gören vatandaşlar polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri Akkoç'u gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan Akkoç bir süre sonra serbest bırakılırken, Özyıldırım ve ailesinden olaya dahil olmayan birkaç kişi daha gözaltına alındı. Tutuklanmaları üzere adliyeye sevk edilen Gökmen Özyıldırım ve aile bireyleri dün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özyıldırım ailesinin avukatı delillerin incelenmesi ve ifadelerin dikkate alınması için itirazda bulundu.

Adaletin Üzerine Siyasi Bir Gölge Düştü

Olayın ardından açıklama yapan Gökmen Özyıldırım’ın avukatı Osman Nuri Yıldız, “Ceza kanunda kişilerin sorumsuzluğunu düzenleyen bir kısım maddeler vardır. Ama belediye başkan olması ceza almayacak diye bir madde yok. Burada müvekkilime işlem yapılması normal. Hakaret sonrası belediye başkanına vurmuş. Başkan ise hakaret ettiği ve adam öldürmeye adam öldürmeye teşebbüs ettiğine dair kamera kayıtları var. Bu yapılırken belediye başkanına yasal işlem yapılmaması adaletin üstüne siyasi bir gölge düştüğü noktasında tereddüde yol açıyor” dedi.

ardahan göle ekp belediye başkanı ateş etti yücel akkoç özyıldırım