AKP'li Belediye Başkanından İYİ Parti İl Başkanına: Başkanlık Mankenlik Değildir

TAKİP ET

Denizli'nin Güney ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Halil Ayhan, İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık'ın paylaşımına, 'Sen önce kanunları öğren, başkanlık mankenlik değildir' yazdı.

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın bir çalışanı haksız yere işten uzaklaştırdığı ve açılan davada ‘Görevi kötüye kullanmak' gerekçesi ile 150 gün görevden uzaklaştırma cezası aldığı, buna karşın mahkeme kararını uygulamadığı iddiaları üzerine İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık'ın, “Halil Ayhan kanun tanımaz tavırlarla görevinin başında hangi yüzle duruyor. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dile, sonra istifa et. O koltuğu hak eden kişilere bırak” ifadelerini kullandığı paylaşımının ardından Halil Ayhan'dan cevap geldi.

Denizli'de Güney ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Halil Ayhan, kendisini ‘kanun tanımaz' olarak tanımlayan İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık'ın paylaşımına “Sen önce kanunları öğren. Başkanlık mankenlik değildir. Ben bu göreve halkın oyu ile geldim. Halkın iradesi sizleri rahatsız mı etti? Gel sana siyasette ders vereyim'' yazdı.

Ayhan, daha sonra katıldığı bir televizyon programında “Ben il başkanından özür bekliyorum. Çünkü o bana almadığım bir cezayı almışım gibi iftira atmıştır. Görevimin başındayım. Sadece 'belediyecilik mankenliğe benzemez' dedim. Kurduğum kelime bu. Burada neyi kastettim. Ben il başkanı olmadan önce ne yaptığını sorduğumda bana mankenlik yapıyor dediler. Binlerce manken var. Mankenlik meslektir. Yüz kızartıcı bir suç değil. Mankensin diyince bütün mankenlerden özür mü dileyeceğiz? Ben de yorum yaparken bunu kastettim. Kendisinin mesleğinin mankenlik olduğunu bizim de belediye başkanı olduğunu, bu konuların ayrı ayrı olduğunu ifade ettim'' diyerek kendini savundu.

Kadınlara Bakış Açısını Gözler Önüne Serdi

İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Kocaman, Halil Ayhan'ın yorumu hakkında ''Siyasi adaptan yoksun, ahlak kurallarını hiçe sayan zihniyetin ürünü. Bu yorumlarda Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan'ın zihniyetini, kadınlara bakış açısını gözler önüne sermiştir'' ifadelerini kullandı.

Kocaman, ''Bir kadının başkanlık yapamayacağını düşünen, başkanlık makamına gelse bile ancak vitrin mankeni olabileceğini sanan tüm bu köhne zihniyetler düzelene kadar İYİ Parti Kadın Politikaları olarak mücadele edeceğiz” diye ekledi.

Ayhan'ın 'manken' diye nitelendirdiği Raziye Akışık ise ''Sayın başkan araştırmadan sormadan soruşturmadan bana manken demiş. Evli ve üç çocuk annesi olarak hayatımda hiç mankenlik yapmadım. Görüyorum ki, ki başkanın asıl mesleği şovmenlikmiş. Zira kendisi ne gazeteci, ne avukat, ne hakim, ne savcı hiç kimseyi beğenmiyor'' dedi.

raziye akışık ayhan halil akp iyi parti manken başkan merak kocaman