AKP'li Belediye Başkanından Yolsuzluk Savunması: Minareler Ezansız Kalmasın

TAKİP ET

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Belediye Meclis Toplantısı'nda açıkladığı yolsuzluk dosyası hakkında açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda süre geçtiği halde önerge sunman isteyen Mamak Belediye Başkanı ve AKP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Murat Köse'nin mikrofonu kapatılmıştı. Bunun ardından Cumhur İttifakı üyeleri toplantıyı terk etmişti.

Cumhur İttifakı üyelerinin terk ettiği toplantıda, ABB Başkanı Yavaş, Melih Gökçek dönemine ait yolsuzlukları kalem kalem ortaya çıkarmıştı. AKP’li Köse, dün Yavaş’ın katılmadığı belediye meclis toplantısında, Yavaş’ın açıklamalarına yanıt verdi. Köse açıklamasında,  “Biz kısık sesleriz, minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım...” dedi ve belediye meclis salonunu terk ettiğini inkar etti.

Yavaş'ın önergesini kabul etmediğini ve bu durumu yargıya taşıdığını belirten Köse, “Sırf muhalefetiz diye en temel hakkımızın gasp edilmesine hepiniz sessiz kaldınız. Mahkeme de bizi haklı bulacak, o zaman göreceğim hepinizi” diye konuştu. Bir başka AKP'li meclis üyesi Ali İhsan Ölmez ise Yavaş’ın Gökçek hakkındaki açıklamalarına, “Yargıya intikal etmiş bir konuyu yolsuzluk diye takdim edemezsiniz. Usulsüz dediğiniz adamı Ankara 5 kere onayladı. Bana göre efsane bir adamdır. Usulsüz dediğiniz adam zor yetişiyor” dedi. Ölmez'in açıklaması üzerine CHP'li üyeler  “Madem Gökçek efsaneydi, neden görevden aldınız” diye sordu.

Mansur Yavaş ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi Murat Köse Anka Park heykel Yenimahalle Genelkurmay Kavşağı Ankapark ezan