AKP'li Belediye Başkanının Yeğeni Devlete Ait Silahlarla Gövde Gösterisi Yaptı

TAKİP ET

Akçakale Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yalçınkaya'nın yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya, Urfa Emniyeti'ne ait silahlarla Suriye sınırında havaya ateş açtı.

Akçakale Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Yalçınkaya'nın yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’nın Suriye sınırında kalaşnikof tüfeklerle ateş açtığı görüntüler tepki topladı. Görüntüler üzerine başlatılan incelemelerde Mehmet Emin Yalçınkaya’nın havaya ateş açtığı uzun namlulu silahın da Urfa Valiliği ile Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne ait olduğu, olayın ardından Urfa Valiliği’nin soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntüler 2019 Yılına Ait

Konu hakkında açıklama yapan Akçakale Belediyesi yetkilileri, “Videoda yer alan Mehmet Emin Yalçınkaya’nın ateş açtığı uzun namlulu silah ile zırhlı araç devlete ait. Belediye Başkanı, Göç İdaresi personeli olan yeğeni Mehmet Emin Yalçınkaya’yı görevlendirmeyle belediye bünyesine almıştı. Barış Pınarı Harekatı döneminde de Urfa Valiliği ve Urfa Emniyet’i yeni bir güvenlik protokolü imzalayarak sınırdaki belediye başkanları zırhlı araç ve uzun namlulu silah verdi. Söz konusu video da 2019 yılında çekilmişti. Yeğen Yalçınkaya Aralık ayını sonunda görevine iade oldu. Çünkü geçtiğimiz yıl açılan soruşturma kovuşturmaya yer yoktur kararı verildi” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya hakkında soruşturma açan Urfa Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgede "Belediyenizde öz yeğeniniz olarak çalışan herhangi bir personeliniz var mı? Var ise adı geçen personelin belediyenin hangi zırhlı aracı ile Suriye sınırında uzun namlulu silah ile atış yaparken çekmiş olan herhangi bir videosunun olup olmadığı, var ise buna ilişkin videonun gönderilmesi, adı geçenin bu eylemi sonucunda belediyenizce üç ay süre ile açığa alındığına ilişkin onayı ve göreve yeniden başlatıldığına ilişkin onaylarının tasdikli birer suretlerinin herhangi bir tekide mahal bırakılmadan ‘ivedi olarak' muhakkikliğime gönderilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” denildi. 

 

mehmet yalçınkaya emin suriye tüfek silah ateş soruşturma urfa valilik