AKP'li Belediye Bir Ormanı 85 Bin Ağacı Sökerek Yok Etti

TAKİP ET

Konya'da 10 yıl önce 85 bin ağaç dikilerek oluşturulan Aslım Ormanı, AKP'li Belediye'nin ağaçları tek tek sökmesiyle yok edildi.

Konya'da birçok sanayi sitesinin bulunduğu Karatay'ın havasının yüksek oksijenle tazelenmesi ve sanayi yoğunluğunun çevresel neticelerini olabildiğince düşürülmesi için 85 bin ağaç dikilerek oluşturulan Aslım Ormanı belediye tarafından rant için yok edildi. 2 milyon 472 bin metrekarelik arazinin imarının değiştirilmesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesiyle Aslım Ormanı'nın bir kısmı Yeni Sanayi Sitesi'ne eklendi.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, "Aslım Ormanı için il başkanlığımızca bir araştırma komisyonu kurduk. Buranın imarının sanayi alanı olarak değiştirilmesinin ardından alanın bir kısmının Eski Sanayi ve Karatay Sanayi'nin taşınması projesi kapsamında Konya Yeni Sanayi Sitesi'ne dahil edildiğini, kalan değerli kısmının ise belediye tarafından önümüzdeki süreçte satılığa çıkarılacağını öğrendik. Henüz ormanlık alanın Büyükşehir'e tahsisi gerçekleşmeden ağaçların söküldüğünü öğrendik. Söküm esnasında da buradaki binlerce ağaç heba olmuş. Şehrimize ve sanayi bölgesine nefes aldıracak ormanlık alan ve binlerce ağaç maalesef ranta kurban edildi" dedi.

Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise ormanlık alanda yapılan talanı "Burası abartıldığı kadar da büyük bir ormanlık alan değildi. Zaten toprak yapısı da ağaç yetiştirmeye çok müsait değil. Burası sanayi alanı olarak belirlendikten sonra ağaçlar büyük bir titizlikle söküldü. Sökülen ağaçları da yeni oluşturduğumuz yeşil alanlara taşıdık” sözleriyle savundu.

AKP'li Belediye Bir Ormanı 85 Bin Ağacı Sökerek Yok Etti