AKP'li Belediye Borç Batağında: Borç, Bir Yılda Yüzde 115 Arttı

TAKİP ET

CHP'li Meclis Üyesi Beyza Kayabaşı, AKP'li Başakşehir Belediyesi'nin borç batağında olduğunu ve borçların bir yılda yüzde 115 arttığını söyledi.

AKP'nin her fırsatta yersiz bir şekilde övündüğü 'belediyecilik anlayışı' yeni bir boyuta taşındı. Yeni belediye binasına milyonlarca TL harcayan AKP'li Başakşehir Belediyesi'nin harcamaları ve ihaleleri ayrı bir tatışma konusuyken, belediyenin kısa ve uzun vadeli borçlarının da katlanarak arttığı öğrenildi.

Bir Yılda Yüzde 115

AKP'li belediyenin 2019 yılında uzun vadeli borcu 164,9 milyon lirayken, bu borç 2020 yılına gelindiğinde 189,5 milyon lira artarak 354,4 milyon liraya yükseldi. 

Belediyenin borç batağında olduğunu belirten Başakşehir Belediye Meclis Üyesi CHP'li Beyza Kayabaşı, "Belediyenin uzun vadeli borcu sadece bir yılda tam yüzde 115 oranında arttı" dedi.

Belediyenin borcu 354 milyon lirayı aşarken, bankalarda ise sadece 124,6 milyon lira parasının bulunduğunu dile getiren Kayabaşı, yaptığı açıklamada "Belediyenin faaliyet alacakları 2019 yılında 171.1 milyon TL iken 2020 Yılında 301.5 milyon TL’ye çıktı. Belediyenin alacaklarında tahsilat sıkıntısı çektiğini bu farktan da anlaşılmaktadır" şeklinde konuştu.

"Bu Borcun Ödenmesi İmkansız"

Kısa vadeli borçların da milyonlarca lirayı bulduğunu ifade eden Kayabaşı, "Belediyenin 2019 yılı kısa vadeli borç tutarı 447 milyon TL iken, 2020 yılında 780.6 milyona TL’ye yükseldi. Yüzde 75 oranındaki bu artış alacaklıların bugün belediyenin kapısına dayanabileceği anlamına geliyor. Bu borcu ödenmesi imkansız. Belediye bırakın zorunlu hizmetleri, personel maaşlarını bile ödeyemez durumda" dedi.

Araziler ve Arsalar da Satıldı

Belediyeye ait arazi ve arsaların da satıldığını belirten Kayabaşı, "Üzülerek söylüyorum, mali açıdan batırılmış bir Başakşehir Belediyesi ile karşı karşıyayız. Başakşehir Belediyesi 2020 yılında 1 milyar 319 milyon TL değerinde arazi ve arsa sattı. Bu devasa rakamla İstanbul’un en fazla arazi ve arsa satan belediyesi unvanını alabilir" şeklinde konuştu.

 

başakşehir belediyesi belediye bina ödenmesi imkansız borç batağında akp'li belediye beyza kayabaşı chp'li meclis üyesi açıklama arazi ve arsalar satıldı uzun vadeli kısa vadeli