AKP'li Belediye Meclis Üyesi İstifa Etti: Bu Kadar Usulsüzlüğü Göz Ardı Edemeyeceğim

TAKİP ET

Manisa Yunus Emre Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi, rant kavgasına, usulsüzlüklere ve çılgın harcamalara tepki göstererek istifa etti.

Manisa'da bulunan ve AKP yönetiminde olan Yunusemre Belediyesi ile AKP teşkilatı arasında rant kavgasının yaşandığını, belediyede birçok usulsüzlükler gördüğünü öne süren Yunusemre Belediyesi'nin AKP'li Meclis Üyesi Hamza Durmuş, partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Hamza Durmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP'li Yunusemre Belediyesi'nde usulsüzlüklerin yaşandığını ve AKP Genel Merkezi'nin yaşanan usulsüzlükleri bilmesine rağmen harekete geçmediğini öne sürdü.

Uzun bir süre boyunca AKP Gençlik Kolları'nda ve Yunusemre ilçe teşkilatında görev aldığını, son iki yıldır da belediye meclis üyeliği yaptığını belirten Durmuş, yaptığı açıklamada "Son iki yıl belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemde seçimlerin ardından 2019 krizi ve ardından 2020 Covid salgınının başlamasıyla birlikte belediyemizde son iki yıldır alınan kararlarda bölgemde bulunan taşınmazların hunharca satılması, gereksiz olan spor kulübünün çılgınca harcamaları, imar ve inşaat alanındaki doğrudan teminler ve usulsüz ihaleleri içinde bulunduğum siyasi partimin görmesine ve rahatsızlıkların genel merkezin bilmesine rağmen ‘kol kırılır yen içinde kalır' baskısından dolayı rahatsızlığım hat safhaya ulaştı" ifadelerini kullandı.

Belediye ile Teşkilat Arasında Savaş Var

AKP'li Yunusemre Belediyesi ile AKP il teşkilatı arasında bir savaş olduğunu söyleyen Durmuş, "Belediye Meclis üyesi olarak vermiş olduğum önergelerin ve itirazlarımın grubumda kabul görmemesi, başkanın ve idareci kısmının teşkilatla savaş içinde olması, vekillerin bu savaşa göz yumması, tabanın parti içindeki olaylardan rahatsız olması, bunun üzerimde büyük vebali olduğunun bilincindeyim. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kadar mücadele etmesine rağmen Yunusemre Belediyesi'nin rantları doğrultusunda başkanın ve avarelerinin ihya olma isteği ve bu kadar usulsüzlüğü göz ardı edemeyeceğim” dedi.

Belediye ile AKP teşkilatı arasında rant kavgalarının yaşandığını ve bu kavganın kendisine zarar verdiğini dile getiren AKP'li meclis üyesi, istifa ettiğini "Gelecek nesillerin vebalinin ağırlığı altında kalmaktan sakındığım için ve bunu yüzlerce kez sorumlu olduğum teşkilatım ve bu usulsüzlüğü yapan belediye başkanı ve özel kalemi defalarca ikaz ettim, maalesef ilçemiz bir adam üzerinden gelecek nesillerin emanetini heba etmemeli. Anladığım kadarıyla teşkilat ve belediye arasındaki rant kavgasının bitmeyeceği bana ve bölgeme zarar vereceği kanaatindeyim. 08/04/2021 tarihinden itibaren mensubu olduğum siyasi partim AK Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Bugünden itibaren belediye Meclis üyeliğime bağımsız olarak devam ediyorum" sözleriyle duyurdu.

manisa yunusemre belediyesi rant kavgası akp akp'li meclis üyesi belediye meclis üyesi istifa etti ayrıldı açıklama usulsüzlükler göz ardı edemeyeceğim duyurdu akp il teşkilatı savaş var belediye ile teşkilat a