AKP'li Belediye Meclis Üyesi, Zamları Euro'yu TL'ye Çevirerek Savundu

TAKİP ET

Esenyurt Belediye Meclisi'nin AKP'li üyesi Gazanfer Karakaş hayat pahalılığına ilişkin olarak Avrupa'daki ürün fiyatlarını TL'ye çevirerek savundu.

Esenyurt Belediye Meclisi'nde AKP Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, Türkiye'de yaşanan hayat pahalılığını ve zamları Avrupa'daki ürünlerin fiyatlarını TL'ye çevirerek savundu. 

Karakaş krizin dünya ölçeğinde olduğunu belirterek “Sanki Türkiye'deki yönetimden kaynaklanan bir sıkıntı varmış da bunlar yaşanıyormuş gibi bir noktaya çekip kendinizce siyaseten rant devşirmeye çalışıyorsunuz. Ama yemezler artık. Vatandaş artık tüm dünyada neler olup bittiğini iki tık düğme ile sanal alemde her şekilde öğrenebiliyor” dedi.

Avrupa'daki Fiyatları TL'ye Çevirdi

“Şu anda elime bir tane evrak geldi. Avrupa'daki ürün fiyatlarıyla ilgili” diyen Karakaş şöyle devam etti:

* 1 kilogram domates ne kadar biliyor musunuz Almanya’da? 5.99 Euro. Yani bugünkü parayla 64 TL. 1 kilogram patates 2.99 Euro. Yani 32 TL. 1 adet patlıcan 1.99 Euro. Yani 21 TL.

* İngiltere’de son 9 ayda elektrik fiyatları yüzde 146 artmış.  Almanya’da yüzde 148 artmış. Fransa’da yüzde 123, İspanya’da yüzde 157, İtalya’da yüzde 157 artmış.

* Türkiye’de yüzde 75. Şimdi evet bir sıkıntı var. Bu dünya ölçeğinde yaşanan bir sıkıntı.

* Ve bu sıkıntıyı en az hasarla geçmeye çalışan bir AK Parti iktidarı var. İnsanlarımız dışarıya gidip geliyor nerde neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.

akp zam esenyurt gazanfer karakaş tl euro