AKP'li Belediye, Plajı Beton Yığınına Dönüştürdü

TAKİP ET

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Yalıncak Mahallesi'ndeki plaja beton yapılar dikerek alanı doğal yaşam alanından çıkardı.

Aralık ayında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 milyon 880 bin lira harcanarak yapımına başlanan doğal plaj alanı beton yapıların kurbanı oldu.

“Göreve başladığımız günden itibaren vatandaşlarımız denize gidememekten ve düzgün bir plaj olmamasından yakınıyordu. Vatandaşımızın haklı yakınma ve taleplerini dikkate almazlık edemezdik. Bu çerçevede ilk olarak Yalıncak bölgesinde yaklaşık 900 metrelik bir sahil alanında çok önemli bir çalışma balattık. Bu sadece bir plaj çalışması değil, çok ciddi bir sahil rekreasyon projesidir” sözleriyle plajda çalışmaya başlayan belediye, 900 metrelik plajı beton yığınlarıyla kapladı.

Plaj alanının beton yapılarla doldurulmasına tepki gösteren Ortahisar Belediyesi CHP Meclis üyesi Oktay Söğüt “Bu nasıl bir plaj? Çevre ve doğa ile bütünleşen plaj projesini elbette destekleriz. Fakat şuan, betona boğulmuş bir sahil var. Tuğla-sıva, denize dik ve yakın soyunma ve duş kabinleri yapılıyor. Eli yüzü düzgün hiçbir plajda tuğla, sıva soyunma ya da duş kabini yoktur. Tahtadan ya da hafif malzemeden yapılması gereken bu kabinler için zemine de beton dökmeye gerek yoktur. Geline nokta itibariyle, ‘Bu bölgede yepyeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz’ diyenler bilsin ki böyle bir yaşam alanı, ‘Vatandaşın plaj talebine cevap verdik’ diyenler de bilsin ki böyle bir plaj istenmiyor” şeklinde konuştu.

trabzon ortahisar plaj beton doğal oktay söğüt