AKP'li Belediyede Kafe ve Restoranlara Polis Destekli Müşteri Özgürlüğü

TAKİP ET

Konya'da yalnızca paket servisi yapması gereken mekanların tıklım tıklım müşteri aldığı ve polislerin duruma engel olmadığı görüldü.

Pandemi döneminde getirilen kısıtlamalar kapsamında kafe ve restoranların yalnızca paket servis yapmasına izin verildi. Ancak bugün Konya'da çekilen görüntülerde kafe ve restoranların müşteri kabul ettiği ayrıca sosyal mesafe kuralının da hiçe sayıldığı görüldü. 

Vatandaşların kafelere ve restoranlara akın ettiğini gören bazı işletmeciler durumu polis ekiplerine bildirdiğini ancak polislerin olayla ilgilenmediğini belirtti.

Polisler 'Biz Geldik' Diye Yalan Söyledi

Konya Zafer Meydanı'nda ve şehrin farklı noktalarında çekilen görüntüleri sosyal medyaya yükleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kendisinin de bir işletmeci olduğunu belirterek duruma tepki gösteren bir vatandaş Twitter hesabından, ''Burası Konya Zafer meydanı. Tarih 27.05.2021 Perşembe. Yani restoran ve kafelerin sadece paket servis veya gel al şeklinde çalışabileceği tarihlerden biri. 1 saattir polis ve zabıtaya ihbarda bulunmama rağmen ne gelen bir ekip mevcut ne de muhattap olan.

Kendim de bir kafe sahibiyim ve normal zamanlarda yani müşteri kabul edebildiğimiz zamanlarda bile sosyal mesafe veya maske konusunda göz açtırmayan kolluk kuvvetleri su anda neden üç maymunu oynuyor benim aklım almıyor.

Şu anda benim şahit olduğum şeyin düpedüz ayrımcılık olduğunu siz de görün istedim'' ifadelerini kullandı. 

Polis ekiplerinin ihbardan 1 buçuk saat sonra olay yerine geldiğini ve yalnızca bir mekana girerek uyarıda bulunup hiçbir şey yapmadığını söyleyen işletmeci, polis ekiplerini ısrarla arayınca kendisine 'biz geldik' diye yalan söylendiğini de belirtti.

 

 

 

akp konya kafe restoran müşteri pandemi koronavirüs polis zabıta serbest ceza yazmadı zafer meydanı