AKP'li Belediyeden Halk Ekmek Büfesine Elektrik Engeli

TAKİP ET

Ümraniye'deki halk ekmek büfesine elektrik verilmediği için büfedeki gıdalar küflendi.

AKP'li belediye, ucuz ekmeklerle halka destek olan Halk Ekmek büfelerine elektrik engeli getirdi. Ümraniye Santral Metro çıkışındaki Halk Ekmek büfesine onlarca başvuruya rağmen elektrik verilmedi.  İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, elektrik verilmemesinin gerekçesini 'yol, kaldırım, araç ve yaya yolunu kapatması' olarak açıkladı. 

AKP'li belediye, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin (AYEDAŞ) başvurusuna defalarca olumsuz cevap verince, büfeye elektrik bağlanamadı. Elektriği olmayan büfede bulunan ürünler küflendiği için çöpe atıldı.

Halk Ekmek Büfesi’ni işleten Filiz Birge, “İlk günden beri elektriğim olmadığı için ekmeklerim küfleniyor. Soğuk su bile satamıyorum. 15 gün önce elektriğimin açılması için ilgili kurumlara müracaat ettim ancak talebim olumsuz sonuçlandı. Ümraniye Belediyesi’ne gittiğimdeyse bana büfenin estetik olarak bulunduğu yere uymadığını söylüyorlar” dedi.

Soğuk su satabilmek için evden buz getirdiğini söyleyen Birge, “Burada ben mağdur oluyorum. Büfenin içerisine güneş çok vurmasın diye kapıya örtü bile örttüm. Benim ne günahım var? Küflenen ürünlerim yüzünden zarar ediyorum. Ciddi anlamda moralim bozuldu. Elektriğimin açılması için gerekli onayların verilmesini talep ediyorum. Bana yardım edebilecek kişilere ulaşmaya çalıştım ancak hiçbir ses seda çıkmadı” şeklinde konuştu.

halk ekmek ümraniye elektrik akp belediye birge filiz