AKP'li Belediyeden Milyonluk İhale Alan Ensar Vakfı Yöneticisinden Pişkin Cevap

TAKİP ET

AKP'li Üsküdar Belediyesi, 6 milyon 323 bin TL'lik ihaleyi 45 çocuğa tecavüz edilen Ensar Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin'e verdi.

Üsküdar Belediyesi İşletme Müdürlüğü 25 bin gıda kolisi alımı ihalesine çıktı. 27 Nisan'da 6 milyon 323 bin TL karşılığında açılan ihaleyi Ensar Vakfı’nın Mütevelli Heyeti üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin’in şirketi Şirin Kardeşler Gıda kazandı. 5 milyon 700 bin TL bedelle ihaleyi kazanan Şirin, kendisine telefonla ulaşarak ihale hakkında bilgi almak isteyen gazetecilere 'işinize bakın' dedi.

Ensar Vakfı Skandalı

Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait evlerde kalan 9-10 yaşlarında çok sayıda çocuğa tecavüz edildi. 

Bir çocuğun okula gitmemek istemesi üzerine ortaya çıkan olayda 45 çocuğa tecavüz edildiği ve çocuklara zorla hayvan pornoları izletildiği öğrenildi. Vakfa ait evlerde kalan 10 çocuk Karaman Devlet Hastanesi'nden tecavüz raporu aldı. Çocuklara tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenen 54 yaşındaki Muharrem Büyüktürk adlı öğretmen 'çocuğa nitelikli cinsel istismar, hürriyeti tahdit, kasten yaralama ve müstehcen görüntüleri izletme' suçlarından yargılandı. 

Cinsel istismara maruz kalan çocuklar ifadelerinde Muhrarrem Büyüktürk'ün kendilerini dövdüğünü, tehdit ettiğini, korktukları için direnemediklerini ve utandıkları için yaşadıklarını kimseye anlatamadıklarını söyledi. 

ensar vakfı yöneticisi ismail şirin akp üsküdar belediyesi ihale