AKP'li Belediyeden Yandaşa 51 Milyonluk İhale

TAKİP ET

AKP'li Bahçelievler Belediyesi'nin 51 milyon liralık araç kiralama ihalesi, Numan Kurtulmuş'a yakınlığıyla bilinen Hasan Topaloğlu'na verildi.

Refah ve Fazilet partileri döneminden beri Milli Görüş içinde yer alan ve AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a yakınlığı ile bilinen Hasan Topaloğlu, son yıllarda AKP’li belediyelerden aldığı büyük ihalelerle dikkat çekmeye başladı. Oğlu da AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin üyesi olan Topaloğlu’nun şirketi, AKP’li Bahçelievler Belediyesi’nden 51 milyon liralık araç kiralama ihalesi aldı.

Bahçelievler Belediyesi’nin, “Bahçelievler İlçe Sınırları Dahilinde Kent Temizliği Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Araç Kiralama” adı altında düzenlediği ihale sonuçlandı. İhaleyi Teknik Katı Atık Yönetimi Tic. Ltd. Şirketi 51 milyon 449 bin 426 Türk Lirası bedelle üstlendi. Sözleşmesi imzalanan ihale kapsamında toplam 81 araç, 23 ay süreyle atıkların toplanması işinde kullanılacak.

İhale şartnamesine göre söz konusu araçların 2017 ve daha sonraki yıllara ait olması gerekiyor. Uzmanlar, ihale bedelinin yaklaşık yarısı ile bu iş için kiralanacak bütün araçların satın alınabileceğini belirterek “İhale bedelinin yaklaşık yarısı kar olarak firmaya kalacak. Ayrıca 23 ayın sonunda araçlar da firmaya kalacak. Oldukça kârlı bir ihaleye benziyor” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

KİMLER KİMLERLE BERABER

Bahçelievler Belediyesi’nin ihalesini üstlenen Teknik Katı Atık Yönetimi firmasının sahibi Hasan Topaloğlu, AKP’nin güçlü isimleriyle dostlukları olan biri. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraflarını çeşitli vesilelerl paylaşan Trabzonlu Hasan Topaloğlu, özellikle AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’a yakınlığı ile biliniyor. Siyasî faaliyetlerinde Kurtulmuş ile birlikte hareket etmesiyle dikkat çeken Topaloğlu, 1994-2004 yılları arasında Pendik Belediyesi’nde, Refah ve Fazilet Partisi'nin meclis üyeliklerinde bulunmuştu.

ŞANSLI EVLAT

Hasan Topaloğlu’nun oğlu Furkan Topaloğlu, AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yanı sıra Pendik Belediye Meclisi'nin üyesi. Babasının grup şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği de yapan şanslı evlat Furkan Topaloğlu, 1992'de Pendik'te doğmuş. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni bitiren Topaloğlu, Maltepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuş. Ardından 2019'daki yerel seçimlerde genç ve şanslı üniversite mezunu, AKP’den belediye meclis üyesi seçilmiş.

AKP Yandaş İhale Yandaşa Kıyak Yandaşa İhale Bahçelievler Belediyesi Hasan Topaloğlu Numan Kurtulmuş Furkan Topaloğlu