AKP'li Belediyeler Ekmeğe Savaş Açtı: Engellemelere rağmen Ümraniye'de Halk Ekmek Büfesi Kuruldu

TAKİP ET

Ümraniye'de AKP'li belediyenin engel olduğu Halk Ekmek büfesi, vatandaşların ısrarlı mücadelesi sonucunda İBB'nin belirlediği noktaya kuruldu.

AKP'li ilçe belediyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni Halk Ekmek büfeleri açmasına engel olmaya devam ediyor. Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar, ilçede yeni kurulan büfeyi kaldırmaya çalışırken Ümraniye Belediyesi'nin zabıtaları da İBB'nin yetkisindeki alana büfe kurulmasına engel oldu.

AKP'nin ekonomi politikalarıyla her geçen gün yoksullaşan halkın ucuz ekmeğe erişim talebine binaen İBB, 142 yeni Halk Ekmek büfesi açma kararı almıştı. Onaylanma süreci Belediye Meclisinde AKP’li üyelerin baltalama girişimlerine sahne olan büfelere, geçtiğimiz iki ayda dördüncü kez AKP’li belediyeler engel oldu..

Dün ve önceki gün, Üsküdar'daki Halk Ekmek büfelerini AKP'li belediyenin kaldırma girişiminin ardından bugün de Ümraniye’de yine AKP’li belediye, yeni Halk Ekmek büfesini kurdurmamak istedi. Vatandaşlar ise bu zorbalığa isyan etti.

"Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz"

Ümraniye'de, olay yerine gelen İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, tek dertlerinin, halkın ekmeğe ulaşması olduğunu söylerken büfenin açılabilmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Büfe esnafının da mağduriyetini dile getirdiği olay sırasında vatandaşlar da AKP'li belediyenin tavrına isyan etti. Ekmek fiyatlarının pahalılığından dert yanan bir vatandaş, "Siz de Halk Ekmek fiyatına satın sizden alsınlar o zaman, bırakın insanlar ekmeğini yesin" dedi. Başka bir vatandaş da AKP'li belediyenin tavrına yönelik "Biz oyu ona ekmek vermesin diye mi verdik? Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, vazgeçin” dedi.

Üsküdar'daki Halk Ekmek büfesinin kaldırılması girişimine de yine vatandaşlar tepki gösterdi. Öte yandan iki ay önce de Sancaktepe’de yine AKP’li belediye, Halk Ekmek büfesini zabıta zoruyla engellemişti.

Bütün bu yaşanan olayların ardından İBB personelinin, kendilerine verilen talimatı uyguladığı ve Halk Ekmek büfesini vatandaşların kullanımına sunmak üzere Ümraniye'de belirlenen noktaya yerleştirdiği öğrenildi.

Halk Ekmek İBB Ümraniye Üsküdar Halk Ekmek Büfesi AKP'li belediyeler AKP Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özgen Nama zabıta