AKP'li Belediyelerin Aile Şirketi Alışverişlerine Bir Yenisi Daha Eklendi

TAKİP ET

Malatya'nın AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Yeşilyurt Top Söğüt Villalarında kullanılan gaz betonun ve park inşaat alanındaki betonun aile şirketinden alındığı ortaya çıktı.

AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin belediye tarafından yapımı süren Yeşilyurt Top Söğüt Villaları ve park inşaat alanına dökülecek olan betonu AKP'li Başkan Mehmet Çınar'a ait şirketten aldığı öğrenildi.

AKP'li başkanın belediye işlerine aile şirketini karıştırmasına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ''Malatya'da gaz beton, hazır beton alınacak başka firma yok mu? Bir belediye başkanı, yönettiği belediyeye kendi şirketinden malzeme satabilir mi?'' şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi CHP Grup başkan vekili Günnur Tabel ise ''Bu konuyu önümüzdeki meclis toplantısında dile getireceğim. Bir belediye başkanının kendi şirketine belediyenin işini yaptırması hem yasal hem de etik değil. Bu işi ihaleyle mi yapmış yoksa keyfi bir durum mu söz konusu bilgimiz yok. Yeşilyurt Belediyesi'nde ipin ucu iyice kaçtı. Koskoca Malatya'ya başka bir firma mı yok? Bir belediye başkanı belediyeyi kullanarak diğer şirketlere rakip olamaz. Bu belediye başkanı ilçemizi tüm Türkiye'ye rezil etti. Artık onun yerine biz utanıyoruz. Yeşilyurt böyle skandal olaylarla anılmamalıydı. Ne Yeşilyurt'lular ne Malatya'lılar bunu haketmiyor'' dedi.

 

akp malatya yeşilyurt belediyesi beton aile şirketi çınar