AKP'li Belediyenin Barınağında Hayvanlar Birbirini Yemiş

TAKİP ET

AKP'li Elazığ Belediyesi'nin barınağında hayvanların açlıktan birbirlerini yedikleri ortaya çıktı.

Yol TV'nin gazeteci Ardıl Batmaz'dan aktardığı habere göre AKP'li Elazığ Belediyesi'ne ait hayvan bakımevinde bulunan hayvanların durumuna ilişkin açılan davada hayvanların açlıktan birbirini yediği ortaya çıktı.

Valiliğin soruşturma iznini vermediği konu hakkında Bölge İdare Mahkemesi'nin izniyle soruşturma başladı. Soruşturma sonunda eski Veteriner İşleri Müdürü Vesile Tutcugil ile Veteriner Hekim Fikret Gürocak ve diğer 2 kişi hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açıldı.

Davanın 21 Ekim'de görülecek duruşması öncesinde sızan bilirkişi raporunda barınakta bulunan bir kedi yavrusunun açlıktan ölü bir kediyi yediği belirtiliyor.

Raporda "Kedi evinde sağlıklı kedilerin bulunduğunun belirtildiği ancak 3-4 adet ölü kedinin içeride bulunduğu, ölmüş olan kedilerden birinin, sağlıklı bir kedi yavrusu tarafından yenildiği, yine aynı kedi evi içerisindeki kum içerisinde ölü bir hayvanın bulunduğu" ifadelerine yer verildi.

Mahkemeye savcılık tarafından sunulan iddianamede "Hayvanların akıbetinin meçhul hale getirildiği, adeta hayvan toplama ve imha kampına dönüştürüldüğü, sağlıklı hayvanlarla hasta hayvanların aynı bölümlere konularak sağlıklı hayvanların hastalık kaparak ölmesine ısrarla sebep olunduğu, adeta bir hayvan soykırımı yapıldığı, çok aç olmayan bir kedinin, ölen bir kedinin cesedini asla yemeyeceği, hayvanların pis ortamlarda aç bırakıldıklarından dolayı tüm şüphelilerin sorumlu olduğu" belirtilerek "Şüphelilerin görevlerini kötüye kullanma suçundan cezalandırılmaları, işledikleri kasti suç nedeniyle özgürlüğü bağlayıcı cezaya mahkûmiyetleri halinde TCK 53/1 maddesinde sayılan belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarına karar verilmesi" talep edildi.

AKP'li Belediyenin Barınağında Hayvanlar Birbirini Yemiş