AKP'li Belediyenin Uzay Merkezi Erdoğan'ın Uzay Programını Açıklamasından 5 Ay Sonra Kapatıldı

TAKİP ET

AKP'li Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi'nin El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Milli Uzay Programı"nı açıklamasından yalnızca 5 ay sonra kapatıldı.

"Milli Uzay Programı" 9 Şubat 2021 tarihinde AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından "2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrik roketimizle Ay'a ulaşarak, sert iniş yapacağız" ifadeleriyle duyurulmuştu.

Erdoğan'ın programı duyurmasından yalnızca 4 gün sonra AKP'li Şanlıurfa Karaköprü Belediyesi tarafından bir Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi açıldı.

AKP'li Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli merkezin açılışında "Bu topraklarda özellikle çok önemli bilim adamları yetişti. Bugünden sonra da inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan bilim ve uzay hamleleri ile ülkemiz bu konuda lig atlayacaktır, önemli yerlere gelecektir. Biz de sayın Cumhurbaşkanımızın bu hamlesine destek vermek için bilim merkezimizde gençlerimizi bilimle, uzayla, astronomiyle tanıştıracağız ve gelecekte bu alanlara yönelmelerinde yol gösterici, yardımcı olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

13 Şubat'ta açılan El Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi açılışının üzerinde yalnızca 5 ay geçmiş olmasına rağmen kapısı zincirlenerek kilitlendi. Bunun yanında binanın tabelası da değiştirilerek "Türk Kızılay Teknoloji ve Bilim Merkez"i tabelası asıldı.

AKP'li Belediyenin Uzay Merkezi Erdoğan'ın Uzay Programını Açıklamasından 5 Ay Sonra Kapatıldı