AKP'li Belediyenin Yaptığı Golf Sahası Kiracı Arıyor: Katar Emiri'nin Teyzesine Gösterildi

TAKİP ET

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 milyon lira maliyetle yapılan golf sahasının kiralanması için Katar Emiri'nin teyzesine gösterim yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Spor Toto Teşkilatı’nın desteği ile 27 milyon lira maliyetle hayata geçirilen ve tanıtımı için Rusya’dan bloggerlar getirilen golf sahası Katarlılar için görücüye çıkarıldı. Yılda yaklaşık 3 milyon lira zarar eden golf sahası için kiracı arayışları devam ediyor.

Yaklaşık 150 futbol sahası büyüklüğündeki 18 delikli golf sahası, 2019 yılında 5 yıllığına Golf Federasyonuna kiraya verilmişti. Federasyon 1 yıl süreyle işlettiği golf sahasının anlaşmasını Çin virüsü salgınını gerekçe göstererek bozdu.

AKP'li Samsun Büyükşehir Belediyesi, elde kalan 27 milyon liralık tesisi tekrar kiraya vereceğini açıkladı. Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ocak ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında tesislerin yılda 3 milyon lira zarar ettiğini açıklayarak “Belediye golf işletmeciliği yapmaz. Belediyenin böyle bir tesisi üstüne alması bir hata. Golf bir prestijdir tamam. Ama şimdi burayı alacak adam arıyoruz. Şu anda bu kararın gerekçesi olan adamın almama konusunda bir çabası var biz de ‘al’ diye çaba sarfediyoruz” şeklinde konuşmuştu.

Katar Emiri'nin Teyzesine Sunuldu

Türkiye’den en çok hisse, şirket, mülk, arsa satın alan yabancı yatırımcıların başında gelen Katarlılar Samsun’da incelemede bulundu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin teyzesi Münire Nasır El-Misnad ile beraberindeki akrabaları, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından Golf Tesislerinde misafir edildi. Karadeniz halk oyunları gösterisiyle karşılanan Katar heyetine tesisler gezdirildi ve bilgi verildi. Başkan Demir, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Katar kraliyet ailesine kenti tanıttıkları için teşekkür etti.

Belediyenin, golf sahasını Katarlılara 10 yıllığına kiralamak istediği iddia edildi.

 

samsun akp'li büyükşehir belediyesi mustafa demir golf sahası kiracı arıyor katar emiri teyzesi ziyaret sunuldu gösterildi 10 yıllık zarar 27 milyon lira ediyor tesis