AKP'li Cahit Özkan'dan Sosyal Medyaya Sansür Tasarısına İlişkin Açıklama: Yalan Terörüne Daha Fazla İzin Vermeyeceğiz

TAKİP ET

AKP'li Cahit Özkan, sosyal medyaya yönelik sansür tasarısı olarak adlandırılan tasarıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında sosyal medyaya yönelik sansür tasarısının sinyallerini verdi.

Basına yaptığı açıklamada "Böylesi afet, saldırı ortamında, ülkemizin stratejik hedeflerine koşar adım ilerlediği bir ortamda tek dertleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olan bir ana muhalefetten bahsediyoruz. Düşünün, bir taraftan Suriye, Libya, Mavi Vatan, Dağlık Karabağ, ülkemizin özellikle ekonomik, siyasi ve askeri istikrarsızlık üzerinden çökertmeye çalışma girişimleri karşısında Türkiye düşmanlarına söyleyecek bir sözü olmayan ana muhalefet tek derdi Cumhurbaşkanımıza yalan ve dolanlarla saldırmak olmuştur" diyen Özkan, "Bu yalan terörüne daha fazla müsade etmeyeceğimizi ve parlamentonun çalışmalarına ekim ayında başlamasıyla birlikte gerekli düzenlemeleri de hayata geçireceğimizi bir kez daha ifade edelim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Sosyal Medyaya Hiç Olumlu Bakmıyorum

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamalarda "Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışma yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor.

Şimdi diyor ki 'Türkiye'de bizim ofisimiz var', yalan söylüyorsun. Senin şu an Türkiye'de görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmek lazım. Ofisini açacaksın, vergini neyse ödeyeceksin. Açmadığın takdirde de, bu konudaki çalışmalarımızı meclisin açılmasıyla birlikte takipçisi olarak yürütmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü kurumlarımızın fedakarlıkla yürüttüğü çalışmalara gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar" demişti.

AKP'li Cahit Özkan'dan Sosyal Medyaya Sansür Tasarısına İlişkin Açıklama Yalan Terörüne Daha Fazla İzin Vermeyeceğiz