AKP'li Çorum Belediyesi'nden Payitaht Dizisindeki Leblebi Sahnesi İçin 40 Bin Lira

TAKİP ET

AKP'li Çorum Belediyesi, TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde leblebi sahnesinin yer alması için 40 bin lira ödedi.

Devlet televizyonu TRT1'de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde Çorum leblebisi sahnesi yer alması için Çorum Belediyesi yapımcı firmaya 40 bin lira ödedi. Çorum Belediyesi'nin girişimleri sonucu Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa figürü hakkında konu ve Çorum leblebisi senaryoya dahil edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, bunun Çorum'un reklamı olduğunu söyleyerek Çorum leblebisinin ve Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın yer aldığı bölümler için diziyi çeken yapımcı firmaya 40 bin TL ödeme yapıldığını söyledi. 

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise konuyla ilgili "Payitayt Abdülhamid'in bu haftaki bölümünde devletine bağlı, vatanını seven Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın yanı sıra Çorum leblebisinin de vurgulandı. II. Abdülhamid’in en güvendiği paşalarından biri olan Yedi Sekiz Hasan Paşa, Osmanlı ordusunda erlikten mareşalliğe yükselen ender askerlerden biridir. Hasan Paşa’nın en bilinen özelliği ise 20 Mayıs 1878’de Çırağan Baskını olarak bilinen darbeyi bir sopa ile önlemesidir. Bir Çorumlu olarak bizler de Yedi Sekiz Hasan Paşa ile gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

payitaht çorum leblebi sahne 40 bin lira çorum belediyesi