AKP'li Cumhurbaşkanı Ay Yıldız Yerleşkesi'nin Temelini Attı: Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Birleştiriliyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir çatı altında birleştirileceği Ay Yıldız Yerleşkesi'nin temelini attı.

Ay Yıldız Yerleşkesi'nin temel atma töreninde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 1930'lu yıllarda Kızılay'da inşa edilmiş binalarda faaliyet gösterdiğini, bütün bu birimlerin tek bir çatı altında faaliyet göstermesinin artık "mecburi" hale geldiğini söyledi.

"Artık bize bir müşterek merkez gerekiyor dedik" diyen Erdoğan, "Bu müşterek merkezden hem yatırım hem harcamalar hem her yönüyle özellikle de savunma noktasında bize öyle bir merkez gerekiyor ki bu merkezle beraber biz daha bulunduğumuz yerden dünyaya farklı bir sinyal verelim. Hele hele siber güvenliğin, siber savunmanın konuşulduğu böyle bir dönemde bize işte şu anda temelini atacağımız böyle bir Ay Yıldız Projesi yakışır dedik ve inşallah bugün de bu temeli beraber atıyoruz. Rabb'im yar yardımcımız olsun" diye konuştu.

Projeyi, "Ay Yıldız Projesi ile Millî Savunma Bakanlığımızı, Genelkurmay Başkanlığımızı, tüm kuvvet komutanlıklarımızı bir araya toplamış oluyoruz" diye anlatan Erdoğan, "Artık Kızılay'ın içinde dağınık, sağda solda böyle bir Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri olmayacak. Az önce ekranda da izlediniz her şeyiyle, duruşuyla düşmana korku, dosta güven veren bir yapıyı burada meydana getirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise proje için "Etkin, caydırıcı ve saygın nitelikleriyle dünyanın önde gelen ordularından biri olan TSK, bu yeni Müşterek Karargâh ile günün ihtiyaçlarına uygun bir yönetim merkezine kavuşacaktır" yorumunu yaptı.

Ay Yıldız Yerleşkesi'nin Temeli Atıldı Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Birleştiriliyor