AKP'li Cumhurbaşkanı, Bahçeli'yi Kabul Etti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP liderini kabul etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi 'Saray'da kabul etti. Cumhur İttifakı'nın iki partisinin liderinin sürpriz görüşmesinde 10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapmasını ele aldığı bildirildi. Görüşme, 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilip edilmeyeceğine ilişkin kararın verileceği kabine toplantısı öncesinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti" denildi.

Reuters'ta dün yer alan haberde Erdoğan'ın 10 büyükelçinin istenmeyen kişi ilan edilmesi kararından dönmesinin ihtimal dahilinde olduğu belirtilmiş, Reuters'a konuşan bir diplomatik kaynağın elçilerin istenmeyen kişi ilan edilerek ülkelerine geri gönderilmelerinin yaratacağı diplomatik sonuçlar itibarıyla gerilimin düşürülmesinin mümkün olduğunu söylemişti.

Reuters'a açıklama yapan Londra merkezli danışmanlık şirketi Eurasia Group'tan Emre Peker AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 10 büyükelçiye ilişkin yaptığı "Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala Kavala... Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığı'na geliyor. Bu nasıl terbiyesizliktir, siz burayı neresi zannediyorsunuz ya? Burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil, anlı şanlı Türkiye. Burada Dışişleri'ne gelip de talimat veremezsiniz. Ben Dışişleri Bakanıma talimatı verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bunların bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini halledeceksiniz dedim" açıklamasını "En iyi ihtimalle kötü düşünülmüş ve en kötü ihtimalle Erdoğan’ın düşen popülaritesini desteklemek için bir kumar" olarak nitelemişti.

Erdoğan'ın 10 büyükelçiyi sınır dışı etmesi ihtimalini değerlendiren Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü'nden Soner Çağaptay ise söz konusu 10 ülkenin Türkiye'nin toplam ticaretinin yarısını gerçekleştirdiği ülkeler olduğunu belirterek 10 büyükelçinin geri gönderilmesi durumunda Erdoğan'ın seçimler öncesinde ekonomiyi toparlama çabalarının zarar göreceğini söylemişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Bahçeli'yi Kabul Etti