AKP'li Cumhurbaşkanı: Biden Benimle İlgili 'Otokrat' Tanımıyla Neyi İfade Etti Bilemem

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 76. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için gittiği ABD'de CNS News'e konuştu.

CBS News'ten gazeteci Margaret Brennan'ın sorularını yanıtlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisi için kullandığı "otokrat" ifadesi üzerinden sorulan Biden ile ilişkileri hakkındaki soruya "Bu demokrasi sürecinde halkına hizmet etmiş bir liderim. Böyle bir sürecim var ve buralara da böyle geldim. Son 20 yılda sürekli olarak girdiğim her seçimi kazanmış olan bir liderim. Bu da bir şeyler ifade ediyor. 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandım. Ardından başbakanlığı kazandım, daha sonra da cumhurbaşkanlığını kazandım. Halkıma hizmet etmeye devam ediyorum. Tabi sayın Başkan otokrat ile neyi ifade etmeye çalıştı ben bilemem" yanıtını verdi.

Biden'ın 2019 Aralık ayında Erdoğan'ın Türkiye'deki insan hakları ihlallerinin bedelini ödeyeceğine yönelik açıklamalarına yönelik soruya ise Erdoğan, "Tam tersine, bu konuları benimle konuşmadı. Bir araya geldiğimizde bana olan saygısını biliyorum. Başkan Yardımcısı olduğu dönemlerde bile bana olan yaklaşımı saygılıydı. Ama şu an bu ifadeyi nasıl kullanıyor anlamak mümkün değil. En son Brüksel'de görüştüğümüzde, Karzai Havaalanını terketmeye hazırlandıklarında, havaalanını güvenliğini bize teklif edecek kadar da bize olan güvenini ortaya koydu. Gönül arzu ederdi ki sayın Biden bunları benle bire bir konuşsun" şeklinde cevap verdi.

BM Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta Biden ile bir görüşme planlanıp planlanmadığına ilişkin soruyu ise Erdoğan "Malum Covid gibi şartlar nedeniyle pek liderlerle görüşemiyor. Biz kendilerine bu davetimizi yaptık. Bu davete de olumlu bir cevap alamadık" ifadeleriyle yanıtladı.

Türk Amerikan ilişkileri hakkında ise Erdoğan, "Türk-Amerikan ilişkilerinde sağlıklı bir sürecin işlediğini doğrusu söyleyemem. Niye? Bakın biz F-35'leri aldık, 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık ve bu F-35'ler bize teslim edilmedi. Amerika önce bunu bir defa halletmeli. Bize S-400 konusunu bahane edip F-35'leri vermemek, her şeyden önce bir defa devletler arası ilişkilerde ne diplomasi noktasında ne de münasebetler noktasında bir kimlik ortaya koymaktır. Amerika'nın önce bunu bir defa düzeltmesi lazım" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Biden Benimle İlgili Otokrat Tanımıyla Neyi İfade Etti Bilemem