AKP'li Cumhurbaşkanı CBS News Röportajında: Türkiye Buralarla Mukayese Edilemeyecek Kadar Özgürdür

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CBS News'e verdiği röportajında ilginç ifadeler kullandı.

CBS News'ten gazeteci Margaret Brennan'a konuşan Erdoğan, Brennan'ın "Başkan Biden insan hakları ihlalcilerini sürekli eleştiren biridir. Biden'ın özel görüşmelerinizde bu meseleyi gündeme getirmediğini söylediniz başta. Hiç sizden rica etti mi, gazetecilere yaptığınız muameleyi iyileştirmeyi ya da spesifik başka bir şeyi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hayır olmadığı gibi bizim de bu konuda zaten sorunumuz yok. Özgürlükler noktasında Türkiye buralarla mukayese edilemeyecek kadar çok daha özgürdür."

Brennan'ın "İnsan hakları özgürlükleri yüz bin kadar vatandaşın sadece size hakaret etmekten soruşturma geçirdiğini söylüyor" demesi üzerine Erdoğan "Siz bunlara inanıyorsunuz?" diye sordu.

Brennan'ın şaşkınlıkla "Uluslararası kuruluşlar, güvenilir olanlardan geliyor bu bilgiler" demesi üzerine Erdoğan araya girerek "Hayır, olabilir. Ben o dediğiniz uluslararası kurumlara güvenmiyorum. Benim hakkımda böyle açılmış davalar falan yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan bunun yanında Brennan'ın S-400 hava savunma sistemlerinin alımına devam edilip edilmeyeceğine ilişkin sorusuna "Bundan sonraki dönemde de kimse bizim, savunma sistemleri noktasında hangi ülkeden, ne kadar, ne alacağımıza müdahale edemez. Bunun kararını verecek olan biziz" yanıtını verdi. 

Margaret Brennan'ın "Evet diyor gibisiniz" demesi üzerine AKP'li Cumhurbaşkanı net biçimde "Ne demek? Tabii ki evet" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı CBS News Röportajında Türkiye Buralarla Mukayese Edilemeyecek Kadar Özgürdür