AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir Depreminin Sorumlusu İktidar Değil CHP'dir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminin sorumlusu olarak CHP'yi gösterdi.

Partisinin Kocaeli 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, 114 kişinin hayatını kaybettiği İzmir depreminden CHP'yi sorumlu tuttu. Erdoğan konuşmasında, "İzmir depremi, CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir'de ruhsatlandırmayı CHP belediyeleri yapmadı mı? Nasıl oluyor da iktidara fatura kesiyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

İzmir depreminde meydana gelen bilançoyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, "İzmir'deki depremde yaralanan 1035 vatandaşımızdan 3'ü ağır olmak üzere 24'ü halen hastanede tedavi görüyor. İhtiyaca göre arttırılmak üzere şimdilik 1312 adetlik iki konteyner kent kurulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu konteyner kentler iki hafta içinde kullanıma hazır hale gelecek. Hasar tespit çalışmalarını salı gününe kadar bitiriyoruz." dedi.

İzmir depreminden CHP yönetimini sorumlu tutan ve depremde iktidarın sorumluluğu bulunmadığını iddia eden Erdoğan, "İzmir depremi, CHP'nin enkaz altında kaldığı bir depremdir. İzmir'de ruhsatlandırmayı CHP belediyeleri yapmadı mı? Nasıl oluyor da iktidara fatura kesiyorsunuz. Her yerde 'yatay mimari' diye bağıran bir Cumhurbaşkanı var ama siz dikey mimariyi tercih ettiniz. Bunun adı yüzsüzlükten öte ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.

AKP CHP deprem İzmir Erdoğan Cumhurbaşkanı ak parti