AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının Ardından Açıklama Yapıyor

TAKİP ET

Kıbrıs Sorunu, Çin virüsüne karşı mücadelede alınan tedbirlerin sonuçları, tam kapanma gibi meselelerin yanı sıra ABD Başkanı Biden'ın Ermeni yalanlarını dile getirdiği küstah açıklaması ve Türkiye'nin terörle mücadelesi başta olmak üzere ülke gündemini meşgul eden çeşitli konuların da ele alındığı kabine toplantısının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, açıklama yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Kıbrıs

Kıbrıs'ı çözümsüzlüğe mahkum etmek isteyen, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi ambargolarla yıldırmaya çalışan zihniyete müsamaha göstermeyeceğiz.

Kıbrıs Türklerinin daima yanındayız.

ÇİN VİRÜSÜ TEDBİRLERİ

Avrupa'nın açılma sürecine girdiği bir dönemde, bizim geride kalmamak için vaka sayılarımızı süratle 5 binin altına indirmeliyiz.

Aksi takdirde, turizmden ticarete ve eğitime kadar her alanda ağır bir faturayla karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz olacaktır.

Tam Kapanma Kararı

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19.00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabahı 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

Ayrıntılar İçişleri Bakanlığının genelgesinde yer alacaktır.

Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tâbi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dâhil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet vermeyi sürdürecektir.

Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

Salgın başladığından beri filyasyon ekipleriyle yoğun mesai sarf eden muhtarlarımızın aşılarına başlanacağının müjdesini vermek istiyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye, terörle mücadelede yeni bir konsepte geçmiştir. Artık teröristlerin burnumuzun dibine kadar gelmelerini beklemeden onları inlerinde imha ediyoruz.

Irak ve Suriye sınırlarımızı terör örgütlerinin tacizinden kurtardığımız gibi sınırlarımız ötesinde de terör oluşumuna izin vermeyeceğiz.

DIŞ POLİTİKA

Ermeni Yalanları ve ABD Başkanı Biden'ın Açıklaması

Biden'ın tarihimizle ilgili mesnetsiz ifadeleri bizi üzmüştür.

ABD Başkanı Biden, bir asırdan daha uzun süre önce yaşanmış acı olaylarla ilgili mesnetsiz, haksız, hakikatlere aykırı ifadeler kullanmıştır.

Söz konusu mesnetsiz ifadelere, radikal Ermeni çevrelerin ve Türkiye karşıtı grupların baskısıyla yer verildiğini düşünüyoruz.

Türkiye olarak tarihte yaşanan acıların yarıştırılması gibi bir anlayışı kesinlikle insanî bulmuyoruz. Böyle bir yola girilecekse bu yarıştan alnı ak, vicdanı müsterih, kalbi mutmain çıkacak tek millet, devletin biz olduğunu da hatırlatmak isteriz

Amerika ve Avrupa başta olmak üzere bize "soykırım" iftirası atanlar ise insan içine çıkamaz hâle gelecektir.

Tarihteki olayların araştırılması ve hakikatlerin ortaya çıkartılması, bu işin erbabına, tarihçilere bırakılmalıdır, siyasetçilere değil.

Yıllardır dile getirilen Ermeni iddiaları konusunda ortak bir tarih komisyonu kurulması teklifimize hâlâ bir cevap alamadık.

24 Nisan'da insani trajedi anlamında hiçbir şey olmamıştır. 24 Nisan 1915 tarihi sadece Osmanlı devletinin savaş halinde olduğu ülkelerle bir olup aleyhine faaliyet yürüten Taşnak, Hıncak gibi örgütleri kapatıp, 235 yöneticisini tutukladığı gündür.

Daha ortada ne sevk ve iskan kanunu ne de bunun uygulaması olmadığı için yaşanan herhangi bir can kaybı da söz konusu değildir. Ülkemizdeki Ermeni toplumu bu tarihi kendi acılarını anma günü olarak kabul etmiştir. Biz de gerçekte bu tarihte ne olduğu bilmemize rağmen Ermeni toplumunun tercihine saygı duyarak kendilerine bir süredir, acılarını paylaşan mesaj gönderiyoruz.

Osmanlı devletinin bu tarihte yaptığı tutuklamaların ardından 27 Mayıs’ta sevk ve iskan kanunu çıkartılmış, 1 Haziran’da da uygulamasına geçirilmiştir.

Sevk ve iskana tâbi tutulanların sayısı ABD'nin raporlarında bile en fazla 600 bin olarak belirtilmektedir ki gerçek rakam daha da azdır.

Acaba Amerika'nın arşivlerinde ne kadar belge var, varsa açabiliyor mu? Avrupa'da var mı, açabiliyor mu? Hodri meydan, diyoruz.

Osmanlı, Ermeni nüfusu başka yere göndermemiş, topraklarında yer değiştirtmiştir. 1 hafta süre verilmiş, mazereti olanlar muaf tutulmuştur.

Pek çok yerde Ermenilerin katlettiği Türklere ait toplu mezarlar vardır ama hiçbir yerde Ermenilere ait toplu mezara rastlayamazsınız.

Ermeni çeteleri Türk ordusuyla veya şehirlerini koruyan milisleriyle çatışmamış, savunmasız insanları katletmiştir. Sayıları milyonla ifade edilen Türk ve Kürt nüfusları, Ermeni çeteler tarafından katledilmiştir. 

Osmanlı topraklarında Ermeni nüfusun toplamı 1 milyon 300 bin olarak kayıtlarda, şu anda ben belgeyle konuşuyorum, Biden gibi konuşmuyorum. 

Eğer "soykırım" diyorsanız şöyle kendinizi aynaya bakıp bir değerlendirmeniz lazım.

İstanbul'daki Ermeni nüfusu bir ara 650 bine yaklaşmıştır. Herhalde insanlar soykırıma uğratıldıkları yere gönüllü olarak geri dönmezler.

Bütün gerçekler ortadayken,kalkıp da Türk'e, Türk milletine "soykırım" yaftasını yapıştıramazsınız.

Ermeni iddialarıyla ilgili ortada herhangi bir somut delil olmadığı gibi uluslararası mahkeme kararı da mevcut değildir.

Türkiye-ABD İlişkilerinin Geleceği Hakkında

Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı tutumlarıyla S-400 krizinin müsebbibi olan ABD, son olarak 24 Nisan açıklamasıyla müttefiklik ilişkimizde onulmaz yaralar açmıştır.

NATO ile uzaktan yakından alakası olmayan bir Ermenistan'ı Türkiye'ye karşı nasıl tercih ediyorsunuz?

İÇ POLİTİKA

Geçtiğimiz hafta kabinemizde küçük bir değişiklik yapmıştık. Görevlerini devreden Zehra Zümrüt Selçuk ve Ruhsar Pekcan arkadaşlarımıza ülkemize yaptıkları hizmetler için şükranlarımı sunuyorum.

Bu arkadaşlarımızla ilgili sosyal medyada yürütülen linç kampanyalarını kınıyorum. Onları hep şükranla hatırlayarak gerektiğinde bilgilerinden istifade etmeyi sürdüreceğiz. (Görevden aldığı bakanlar hakkında)

 

Tam kapanma AKP'li cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sokağa çıkma yasağı tam kapanma açıklandı çin virüsü koronavirüs tedbirleri covid-19 biden ABD ermeni sözde ermeni soykırımı soykırım 24 Nisan K