AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı Maraş'ta Piknik Yapalım

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptığı ortak basın toplantısında Kapalı Maraş'ta piknik yapma önerisinde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Tatar'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk resmi yurt dışı ziyareti vesilesiyle kendisini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanını seçim zaferi dolayısıyla bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Seçimler Kıbrıs Türk halkının demokrasi kültürünü gözler önüne seren bir şeffaflık ve siyasi olgunluk ortamında gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamına seçilen Sayın Ersin Tatar ile eş güdüm içerisinde Kıbrıs Türkü'nün meşru haklarının savunulmasında daha da önemli mesafeler kat edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Maraş'ın açılmasının doğru bir adım olduğunun altını çizen Tatar, "Sahil şeridindeki o zenginliğin insanlığın kullanımına tekrar gelmesi zaten bize yakışandır. KKTC için bu bir umuttur. Çünkü orada muazzam bir potansiyel vardır. Dünya markası bir yer. Doğru bir adımdır ve Türkiye'nin bize destek vermesinden sizlere bir kez daha çok teşekkür ederim. Kıbrıs'ta ister kabul ederler ister etmezler, yan yana yaşayan iki devlet vardır. Federasyon masalı masal olmaya devam ediyor. Esas itibariyle gerçeklere baktığınızda inanın ki Kıbrıs Rum tarafında da buna inanan yok. Dolayısıyla artık yeni bir siyaset, gerçeklere bağlı siyaset zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan da, 15 Kasım'da KKTC'ye ziyarette bulunacağını açıklayarak, "15 Kasım'da Kuzey Kıbrıs'a bir ziyaretimiz olacak ve bu ziyaretle beraber diyoruz ki hem o gün törenlere katılalım, aynı zamanda acil durum hastanesinin açılışını yapalım. Bu açılışla beraber bir de iade-i ziyareti gerçekleştirmiş olalım. Sayın Çavuşoğlu Kapalı Maraş'ta herhalde piknik yapabiliriz. Mani bir şey var mı? Şöyle birlikte piknik yapmakta fayda var, biz burada çünkü ekranlardan izliyoruz, bizzat yaşayalım istiyoruz. İnşallah onu da gerçekleştiririz" diye konuştu.

Ersin Tatar Recep Tayyip Erdoğan KKTC Kapalı Maraş piknik