AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron'la Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la video konferans üzerinden görüşme gerçekleştirdi. 

Fransa-Türkiye ilişkilerinin ele alındığı görüşmeye ilişkin açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ile uzun bir aranın ardından yeniden görüştüklerini ve kendisinin şahsında Fransız halkını selamladığını söyledi. 

Fransa'nın corona virüsüyle mücadelesini yakından takip ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkem ve milletim adına salgında hayatını kaybeden Fransa vatandaşları için taziyelerimi sunuyorum” açıklamasını yaptı. 

Türkiye'de aşılama çalışmalarının çok yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ve kontrollü normalleşme adımlarının  atılmaya başlandığını anlatan AKP'li Cumhurbaşkanı, şimdiye kadar yaklaşık 10 milyon vatandaşın aşı olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene Ankara Anlaşması'nın 100'üncü yılı olduğunun altını çizerek, Türkiye-Fransa ilişkilerinde liderler arasında tesis edilen diyaloğun her zaman önemli olduğunu ifade etti.

Birinci Fransuva ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından mektup teatisiyle temelleri atılan bu ikili ilişkilerin pek çok badireden başarıyla geçtiğini belirten AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Fransa iş birliğinin çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inandığını dile getirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında;

"İki güçlü NATO müttefiki olarak Avrupa'dan Kafkaslara, Ortadoğu'ya ve Afrika'ya uzanan geniş coğrafyada güvenlik, istikrar ve barış çabalarına önemli katkılar sağlayabiliriz. Ülkelerimizi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehdit eden terör örgütleriyle mücadelede de ortaklaşa atabileceğimiz adımlar var. Tüm bu hususlarda Türkiye ve Fransa'nın dayanışma içinde hareket etmesini arzu ediyoruz."

Macron Fransa Erdoğan görüşme