AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus Diktatörü Putin İle Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre görüşmede yeniden başlayan Rusya-Türkiye arası uçuşlar ve Rus aşıları sevkiyatı ile ilgili konuların gündeme geldiği belirtildi.

Görüşmede II. Karabağ Savaşı sonunda Ermeni işgalinden kurtarılan ve Azerbaycan Türk ordusunun kontrolü altına alınan Karabağ'da kurulması kararlaştırılan Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi'nin de gündeme geldiği belirtilen açıklamada "Türk Cumhurbaşkanı; Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan'ın liderlerinin 9 Kasım 2020 ve 11 Ocak 2021 tarihli açıklamalarında öngörülen anlaşmaların eksiksiz olarak uygulanmasını sağlamak için Rusya'nın çabalarına verdiği desteğini ifade etti" denildi.

Karabağ'daki altyapısal restorasyon hususunda da işbirliğinin konuşulduğu belirtilen görüşmede, Suriye'nin kuzeyindeki İdlib bölgesinde yapılan saldırılarla ilgili olarak "Rus ve Türk ordularının İdlib'de ve ülkenin kuzey doğusundaki gerilimin artmasını engellemeye yönelik ortak çalışmalarının ve bu bölgelerde bulunan terörist gruplarla mücadelenin önemi vurgulandı” denildi. 

Bunun yanında Rus diktatörü Putin'in ABD Başkanı Biden ile yaptığı baş başa görüşmede edindiği izlenim hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdiği belirtildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus Diktatörü Putin İle Görüştü