AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yangının Sorumluluğu Oradaki Büyükşehir Belediyelerinindir

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, söndürmeyi beceremediği orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bu ülkede muhalefet sizinle beraber mücadelenin içerisinde. 'Burada niye uçak, helikopter yok' diye bir yalan terörü estiriliyor. Şu anda 16 uçak var. Bugün gelenlerle 21'e çıktı. 57 helikopter var. 850 arasöz var. Bunlar çalışıyor. Devlet olarak bizim görevimiz nedir? Bizim görevimiz birinci derecede tarım, orman, hayvancılık yani bütün bu ormanların bakımı, ıslahı ve Allah göstermesin bu yangınlar olduğu zaman bunların söndürülmesi birinci derecede bizim sorumluluğumuz" diyen Erdoğan "Yerleşim bölgelerindeki yangının sorumluluğu kimin? Oradaki büyük şehir belediyelerinin sorumluluğundadır" şeklinde konuştu.

"Birinci derece sorumlu" olarak Antalya ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni gösteren Erdoğan, "İzmir aynı şekilde, Aydın aynı şekide. Denizli de öyle. Bunlar 'hayır bizim sorumluluğumuz yok' diyemezler. Açsınlar yerel yönetimlerdeki yasayı iyice incelesinler. Bunlar ne tür bir seferberlik yaptılar? Şu anda ne yapıyorlar? 8 şehidimiz var. Orman teşkilatı şehitlerimizdedir. Hiçbir yerden kaçma noktasına gitmedik. 2002'de 14 adet 21 ton kapasiteli uçak var. 2021'de 682 adet iş makinası var. Bütün bunlarla beraber yangınla mücadeleyi sürdürüyoruz. Kaçamak yapmak yok. Üzerine üzerine gidiyoruz" dedi.

Dicle'nin Kenarında Kurdun Kaptığı Bir Koyun

Orman yangınlarıyla mücadelede çuvallayan Erdoğan geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarda kendisinin "Dicle'nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun"dan dahi sorumlu tutuyordu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan Yangının Sorumluluğu Oradaki Büyükşehir Belediyelerinindir