AKP'li Cumhurbaşkanı: Kürt Sorununu Biz Çözdük

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TBMM'nin yeni yasama yılı vesilesiyle Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 27. Dönem 5. Yasama Yılı vesilesiyle yapılan Genel Kurul toplantısına katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada "Yıllarca terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen adına Kürt sorunu denen meseleyi hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük" dedi.

Ağabeyim Oğuzhan Asiltürk...

Yaptığı konuşmanın başlangıcınında "Bugün hayatını kaybeden, geçmişte beş dönem milletvekilliği yanında çeşitli bakanlık görevlerinde bulunmuş, önemli siyasi sorumluluklar üstlenmiş ağabeyim, kıymetli dost Oğuzhan Asiltürk’e de Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" diyen Erdoğan, "TBMM’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ülkemizin istiklal ve istikbal davasını sahiplenmiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Malazgirt Zaferi’nden beri vatanımız olarak dört elle sarıldığımız bu topraklardaki varlığımızın ilelebet sürmesi için canları pahasına mücadele veren aziz şehitlerimizi ve gazilerimize rahmetle, minnetle yad ediyorum" diyerek bir kez daha "Atatürk" demekten imtina etti.

2023 yılında yeni bir anayasa vadeden Erdoğan, Meclis'te temsil edilen tüm partilerin anayasa tekliflerini kamuoyuna açıklamalarını beklediklerini belirterek "Hiçbirimiz için başka Türkiye, vatan, devlet, gelecek yok. Aklımızdan asla çıkarmamalıyız ki bölünerek büyüyemeyiz, parçalanarak güçlenemeyiz. Husumeti körükleyerek kardeşliği kökleştiremeyiz. Saplantılara sarılarak demokrasimizi ilerletemeyiz. Bizi biz yapan değerlerden vazgeçerek ufkumuzu derinleştiremeyiz. Dünyanın gittiği istikamet farklılıklarımızı değil müştereklerimizi öne çıkararak birbirimize daha sıkı kenetlenmemiz gerektiğini gösteriyor. Bunu başaramayan toplumların ve ülkelerin başlarına gelenleri ibretle takip ediyoruz. Türkiye’yi bugüne kadar böyle bir duruma düşüremediler, inşallah bundan sonra da düşüremeyecekler" dedi.

Kürt Sorunu Denen Meseleyi Biz Çözdük

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı tartışmalara değinen Erdoğan, "Ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri de güvenlik stratejimizi değiştirmektir. Tehditleri kaynağında bulup yok etme esasına dayanan yeni güvenlik anlayışımız sayesinde sınırlarımızın dibinde bir veya birkaç terör koridoru oluşturulmasının önüne geçtik. Yıllarca terör örgütleri dahil her kesim tarafından istismar edilen adına Kürt sorunu denen meseleyi hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük. Diyarbakır'daki vatandaşlarımıza bizzat söz verdiğimiz şekilde ret, inkâr, asimilasyon politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak, geri kalmışlık zincirini nasıl kırdıysak bu meseleyi hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz. Böylece Diyarbakır Anneleri'nin şanlı direnişleri ile terör örgütünü tir tir titretebildikleri, onların siyasi uzantılarının gerçek yüzlerini ortaya çıkardıkları bir dönemi başlattık" şeklinde konuştu.

Merkez Bankası rezervinin 122 milyar dolar olduğunu ileri süren Erdoğan, Paris İklim Anlaşması'nın Meclis'e sunulacağını da hatırlatarak "BM Genel Kurulu’nda ilan ettiğimiz Paris İklim Anlaşması’nı Meclis’in takdirine sunma kararımız başlattığımız yeşil kalkınma devriminin de ilk müjdesidir" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Kürt Sorununu Biz Çözdük