AKP'li Cumhurbaşkanı Önüne Gelene Hakaret Davası Açmaya Devam Ediyor: Bu Kez de Köylüsü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın köylüsü Mehmet Ali Sancaktutan cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sokak Kedisi tarafından YouTube'da "Rize'de meydan dayağı gibi konuşma" başlığıyla yayımlanan bir videoda hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Mehmet Ali Sancaktutan (52) gözaltına alındı.

Erdoğan'ın Güneysu'dan köylüsü olduğunu belirten Sancaktutan, "Amacım ülke ekonomisinin bozuk olduğunu, durumumuzun kötü olduğunu belirtmek amaçlı tepkimi vermekti. 'Konuşmam dinlendiğinde konuşmanın suç olup olmadığını yüce Türk adaletinin savcı ve hakimlerine bırakıyorum ve onlara güveniyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum’ dedim. Ardından hakkımda serbest bırakılma tutanağı hazırladılar ve emniyetten ayrıldım” dedi.

Konuşmasında hakaret içerikli bir ifade kullanmadığını belirten Sancaktutan, “Küfürler hakaretler devam ediyor. Çocuklarıma kimse ile konuşmayın dedim bu tepkiler sonrası hayatımdan açıkçası endişelenmeye başladım. Bana hakaret eden küfür edenleri tespit edip suç duyurusunda bulunacağım" şeklinde konuştu.

Daha önce AKP'ye oy verdiğini ve şimdi Yeniden Refah Partisi'ne üye olduğunu kaydeden 52 yaşındaki Sancaktutan, "Yaşadıklarım sonrası açıkça korkmaya başladım. Endişelenmemek mümkün değil. Çevremde arkadaşlarım, köydeki komşularım beni arayıp söylüyorlar ‘seni köyde çıkaracaklar’ gibi laflar edilmeye sosyal medyadan küfürler hakaretler edilmeye başlandı. Ben tekrar söylüyorum kimseye hakaret etmedim etmem de sadece içinde bulunduğumuz ekonomik durumu seslendirdim. Bunun suç olacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımızın da kendisine hakaret ettiğimi düşündüğünü düşünemiyorum buna rağmen savcılığın bana Erdoğan’a hakaretten neden soruşturma açtığını da anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Önüne Gelene Hakaret Davası Açmaya Devam Ediyor Bu Kez de Köylüsü