AKP'li Cumhurbaşkanı, Rus Diktatörü Putin'le Görüştü

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rus diktatörü Putin'le telefon görüşmesi yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus diktatörü Putin arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre Türkiye-Rusya ilişkileri ve Afganistan'daki son durum ele alındı.

Erdoğan Putin'e TürkAkım üzerinden yapılan gaz akışının artırılmasının Türkiye ve Rusya'nın enerji iş birliğinin nişanesi olacağını belirtirken Afganistan'daki son duruma ilişkin olarak Kabil Havalimanı'nın güvenliği ve işletilmesi konusunda "uygun şartların oluşturulması halinde" gelecekte de sürdürebileceklerini söyledi.

Türkiye'nin Kabil Havalimanı'nın güvenliği ve işletmesi konusunda üstleneceği sorumluluğun Afganistan'daki duruma ilişkin yerel halk ve bölge ülkelerindeki endişelerin giderilmesine katkı sağlayacağını belirten Erdoğan, Afganistan'da kurulacak olan hükümetin Afganistan halkının çeşitliliğini yansıtacak biçimde kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti.

Başkent Kabil'de Taliban ve Cumhuriyet liderleri arasındaki görüşmeleri "ümit verici" bulduğunu belirten Erdoğan, Taliban'la görüşülerek örgüte karşı katı şartlar dayatılmaması ve kademeli bir angajman uygulanması gerektiğini aktardı.

Putin ve Erdoğan'ın yaptıkları görüşmede Afganistan'da kurulacak hükümetle kurulacak ilişkiler konusunda birlikte hareket edilmesi hususunda fikir birliğine vardığı bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Rus Diktatörü Putin'le Görüştü