AKP'li Cumhurbaşkanı Sel Mağdurlarına Akıl Verdi: Sabretmek Ayrı Bir İmtihandır

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan sel nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok vatandaşın mağdur olduğu Artvin'in Arhavi ilçesini ziyaret etti.

Arhavi Yeni Camii'de vatandaşlara konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bölgedeki felaketin çok büyük boyutta olduğunu söyleyerek, "Bu zarar tespitleriyle beraber, en kısa zamanda sizlere gerekli olan ödemeleri yapmak suretiyle inşallah bu zarar tespitinden sizleri kurtarmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi.

"Az önce İçişleri Bakanım da onu söyledi 'İlk andan itibaren' dedi. 'Arhavi hep böyle dimdik durdu, en ufak bir burada çılgınlık göstermediler' dediler ki 'sabır' ve siz sabrettiniz. Sizin sabrettiğiniz bu yerde idarecileriniz olarak bize düşen nedir, biz de bu sabreden vatandaşlarımıza karşı ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız" diyen Erdoğan, "Konut noktasında sıkıntı varsa ki burada ona benzer önümüze pek ciddi bir fatura çıkmadı. Daha çok nakdi, o da esnaflarımızın sıkıntısı var, esnaflarımızın bu sıkıntılarını inşallah bir an önce gidererek esnaflarımızın tabii ekmek kapısı ve ekmek teknesi. İnşallah onları da bir an önce gidereceğiz. İçişleri Bakanım, AFAD hep birlikte bunu takip ederek ödemleri en kısa zamanda inşallah yaparak sizlere ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Yaşanan felaketin bir imtihan olduğunu söyleyen Erdoğan, "Sabretmek o da ayrı bir imtihandır" dedi.

 

AKP'li Cumhurbaşkanı Sel Mağdurlarına Akıl Verdi Sabretmek Ayrı Bir İmtihandır