AKP'li Cumhurbaşkanı: Türkiye 2001 Krizinin Etkilerini Halen Ağır Bir Şekilde Yaşıyor

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugünü unutarak yaptığı açıklamalarına devam ediyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Polatlı'da düzenlenen Sakarya Zaferi'nin 100. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda yaptığı konuşmanın ardından Şişecam Polatlı Fabrikası Yeni Üretim Hattı Açılış Töreni'ne katıldı.

Törende Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumunun "ne kadar iyi olduğuna" yönelik her zamanki sözlerini devam ettiren Erdoğan, 2021 krizini unutarak 2001 krizini hatırlattı.

"Ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde, Türkiye 2001 yılında baş gösteren ekonomik krizin etkilerini halen ağır bir şekilde yaşıyor" diyen Erdoğan "Milyarlarca dolar milli servet batan bankalarda buharlaşmış, esnafımız, sanayicimiz, tüccarımız, çiftçimiz adeta iflasın eşiğine gelmişti. Krizden nemalanan bir avuç seçkin azınlık dışında halkımızın çoğunluğu yoksullaşmış, insanımız geleceğinden ümidini kesmeye başlamıştı" ifadelerini kullandı.

"2002 Türkiye'si krizin çaresizliğini, yeğisin, umutsuzluğun tıpkı karabasan gibi milletimizin üzerine çöktü bir ülkeydi" diyen Erdoğan, "2002 Türkiye'si, ihracatın 36 milyar dolara zar zor ulaştığı, kişi başı milli gelirin 3 bin 600 doları ancak bulduğu fakir bir ülkeydi. 2002 Türkiye'si, savunma sanayi başta olmak üzere birçok stratejik sektörde neredeyse tamamen dışa bağımlı bir ülkeydi. 2002 Türkiye'si, sadece ekonomik belirsizliklerin değil, aynı zamanda terörün, vesayetin, yasakların, baskıların kol gezdiği bir ülkeydi" diye konuştu.

"3 Kasım 2002'de milletin taktiri ile göreve geldiğimizde karşımızda böyle bir Türkiye manzarası vardı. İstikrarsızlıkla boğuşan ülkemizi hak ettiği yere taşımak, yatırımın, üretimin, inovasyonun merkezine dönüştürmek için hemen kolları sıvadık" diyen Erdoğan, "Türk ekonomisini prangalarından, Türk demokrasisini vesayet zincirlerinden kurtarmak için tarihi nitelikte birçok adım attık. Sivil toplumu işin içine kattık. Kamu kurumlarımızı, bürokrasimizi motive ettik. Sektör temsilcilerimizle istişare toplantıları yaptık. Tıkanan yatırım ve üretim kanallarını açmak için çok büyük çaba harcadık. Sorunların üzerine kararlılıkla giderek, özgürlükleri genişleterek, hukuk devletini güçlendirerek, milli iradenin önündeki engelleri tek tek kaldırarak Türkiye'yi yatırımcılar için cazip bir ülke haline getirdik" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı 2002'de Krizden Nemalanan Bir Avuç Seçkin Azınlık Dışında Halkımızın Çoğunluğu Yoksullaşmış ve Geleceğinden Ümidini Kesmeye Başlamıştı