AKP'li Cumhurbaşkanı ve Alman Cumhurbaşkanı Arasında Görüşme

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiği bildirildi.

Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Alman mevkidaşına "Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması"nın 60. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen panelde Türk toplumu hakkında sarf ettiği güzel sözler için teşekkür ettiği bildirildi.

Görüşmelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya göre görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra, Afganistan ve göç meselesi gibi konular masaya yatırıldı.

İki ülkenin NATO müttefikleri olarak Afganistan'dan tahliye sürecinde takdire şayan bir dayanışma ve koordinasyon örneği gösterdiklerini belirten Erdoğan, aynı anlayışın Afganistan'daki içinden geçtiği kritik dönemde de sürdürülmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye Daha Fazla Göçmeni Kaldıramaz

2015'te Suriye'den yaşanan göç akınına benzer bir akının yaşanmasını kimsenin istemeyeceğini belirten Erdoğan, Almanya ve AB'nin bu konuda göç yükünü taşıyan ülkelere destek olması gerektiğini söyledi.

Bazı AB ülkelerinin göç konusunu yalnızca sınır güvenliğine indirgemesini eleştiren Erdoğan, Türkiye'nin yeni bir göç dalgasını kaldıramayacağını belirtti.

18 Mart Mutabakatı'nın öngördüğü tüm şartların hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve Türklere vize serbestisi konularında AB'nin gerekli adımları "süratle" adım atması gerektiğini ifade etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı ve Alman Cumhurbaşkanı Arasında Görüşme