AKP'li Cumhurbaşkanı ve Rus Diktatörü 'İdlib'i Konuşacak

TAKİP ET

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Moskova'ya yapacağı ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya'ya yapacağı ziyarette İdlib'deki gerilimi değerlendireceklerini bildirdi.

Birleşmiş Milletler'in 76. Genel Kurulu için gittiği New York'ta basın toplantısı düzenleyen Lavrov, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 29 Eylül'de Moskova'ya yapacağı ziyaret hakkında açıklama yaptı.

"İki yıl önce bizimle, İdlib gerilimi azaltma bölgesinde teröristlerle mücadele edeceklerine ve onları terörist olmayan ve Türkiye ile işbirliği yapan gruplar dışındaki silahlı gruplardan ayıracaklarına dair özel bir anlaşma imzalayan Türk partnerlerimizle konuşuyoruz" diyen Lavrov, "Birkaç gün sonra Rusya ve Türkiye liderleri arasında yeni bir görüşme gerçekleşecek. Bu yükümlülüğün nasıl yerine getirilmekte olduğu konusu etraflıca ele alınacak. Yükümlülük yavaş bir şekilde yerine getiriliyor, bu açık" şeklinde konuştu.

Rus Diktatörü Putin'den Kürtçü Terör Örgütü'ne Özerklik Mesajı

Rus diktatörü Putin, Suriye diktatörü Esad'ı Moskova'da ağırladığı gün düzenlediği basın toplantısında Esad rejiminin ülkenin yüzde 90'ını kontrol ettiğini söylemişti.

Putin'in kullandığı "Ortak çabalarımız sonucunda Suriye topraklarının büyük bir kısmı özgürleştirildi, teröristler ciddi zarar gördü, Suriye hükümeti ülkenin yüzde 90'ını kontrol ediyor" ifadeleri Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG/PYD'nin Esad tarafından meşru görüldüğü ve bir özerklik mesajı olarak yorumlanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı ve Rus Diktatörü 'İdlib'i Konuşacak