AKP'li Cumhurbaşkanı: Ya F-35'lerimizi Verecekler Ya da Parayı Verecekler

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Soçi dönüşü yaptığı açıklamalarda ABD ile yaşanan F-35 krizine değindi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Soçi kentine yaptığı ziyarette Putin'le gerçekleştirdiği görüşme sonrası yurda dönüşünde uçakta gazetecilere verdiği beyanatta S-400'lerden geri adım atmanın söz konusu olmadığını söyledi.

"Bu yararlı görüşmemizde tabi ki bunları da etraflıca konuştuk ve bunları daha ileri boyutlara nasıl taşıyacağımızı görüştük. Hatta uçak motorları yapımında ne gibi adımlar atacağız, savaş uçaklarıyla ilgili ne gibi adımlar atacağız; bunları da yine etraflıca konuşma imkanımız oldu. Allah nasip ederse uçak motorları konusunda da aynı adımı atacağız. Bir diğer konu, gemi inşasında da yine beraber birçok adım atabiliriz. Denizaltılara varıncaya kadar, burada da yine Rusya ile müşterek adımlarımız inşallah olacaktır. Çalışacağız. Durmak yok yola devam" diyen Erdoğan Almanya'nın Reis serisi denizaltılar konusunda da "ağırdan aldığını" belirterek "Almanya eğer bu işte bize verdiği sözü yerine getirmezse yapacağımız iş, alternatifleri bulmaktır. Alternatifler tükenmez" diye konuştu.

Biden ile uzun süre sonra Roma'da gerçekleştirilecek olan görüşmeye ilişkin "'Biden ile gidişat pek hayra alamet değil' demiştim. Bunları söyledik, cevap geldi zaten" diyen Erdoğan "Nasip olursa Roma’da görüşeceğiz. Oradan da inşallah Glasgow’a gideceğiz. Glasgow’da da büyük ihtimalle görüşeceğiz. Demek ki hayra alamet bazı adımlar atılıyor" ifadelerini kullandı.

McGurk: Bu Adam PKK'nın Adeta Yönetmeni Durumunda

ABD'nin Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü olarak görev yapan Brett Mcgurk'ü işaret eden Erdoğan "McGurk… Bu aslında teröre destek veren bir isimdir. Bu adam PKK/YPG/PYD’nin adeta yönetmeni durumundadır. Tabi benim bu ifadem birilerini ciddi manada rahatsız edecektir. Bunu da biliyoruz. Ama terör örgütleri ile el ele, kol kola oralarda dolaşan adamdır bu. Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede bunun onlarla kol kola dolaşması beni ciddi manada rahatsız etmektedir. Şu anda da onun bu terör örgütleriyle iç içe olması, beraber olması, konumunu zaten ifade etmektedir. Er veya geç Amerika buradan çıkmalı ve burası Suriye halkına bırakılmalı" şeklinde konuştu.

Ya F-35'lerimizi Verecekler Ya da Parayı Verecekler

Biden ile G-20 zirvesinde yapacakları görüşmede F-35 meselesinin ele alınacağını belirten Erdoğan, "1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Bu ne olacak? Bunların akıbetini görmemiz lazım. Biz elimizde bol para var da bunları etrafa saçan bir ülke değiliz. Bu paraları da kolay kolay kazanmadık, kazanmıyoruz. Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Ya F-35'lerimizi Verecekler Ya da Parayı Verecekler