AKP'li Cumhurbaşkanı'na ABD'de Büyük Karşılama Töreni: Çavuşoğlu Karşıladı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ABD'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) uçtu.

TC-TRK uçağı ile ABD'ye seyahat eden AKP'li Cumhurbaşkanı'nı John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda karşılayanlar ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan oldu.

Erdoğan'a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş gibi isimlerin iştirak ettiği bildirildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan Seyahat Öncesi Açıklamalar

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'ye ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında "Biz göreve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, şu anda bunlar 650 liraya çıktı" gibi sözler söylemiş, Erdoğan'ın açıklamaları tepki çekmişti.

Yerine Fuat Oktay Vekalet Edecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD'ye yaptığı ziyaret öncesinde bir tezkere yayımlamış ve ziyareti boyunca Cumhurbaşkanlığı'na yardımcısı Fuat Oktay'ın vekalet edeceğini bildirmişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı'na ABD'de Büyük Karşılama Töreni Çavuşoğlu Karşıladı