AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan Suriye Açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye'ye harekat tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Reuters'a konuşan ik Türk yetkili, Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ve Rus diktatörü Putin'le yapacağı görüşmelerden sonra Kürtçü terör örgütünün Suriye kolu YPG'ye yönelik geniş çaplı bir askeri harekat başlatılacağını söylemiş, yetkililerden biri "Diplomatik yollardan bir sonuç alamazsak ve PYD bu bölgelerden çekilmezse harekat kaçınılmaz görünüyor" ifadelerini kullanmıştı.

Cuma namazı sonrasında konuya ilişkin açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir" dedi.

Taliban'ın Türkiye'ye yaptığı ziyarete ilişkin "Gerek insani yardım gerek Afganistan’daki yeni sürecin işlerliği konusunda talepleri oldu" diyen Erdoğan, "Bu talepler konusunda her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Kabil Havalimanı’nın işletmesini yürütüyorduk. Bundan sonraki süreçte de eğer anlaşmalar yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz" şeklinde konuştu.

Siyasi cinayetler olacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan Erdoğan "Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı'ndan Suriye Açıklaması Mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir dedi