AKP'li Cumhurbaşkanının Başı Tercümanlarıyla Belada

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hatalı tercüman seçimleri Türkiye gündeminde.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıllar boyunca yaptığı binlerce uluslararası görüşmeye rağmen dil öğrenmeme ısrarını sürdürürken hatalı tercüman seçimi konusunda da aynı kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor. 

Daha önce NATO Zirvesi'nde yapılan İngilizce 'lütfen dönün' anonsuna İngilizce bilmediği için tüm liderlerden geç dönen Erdoğan, bu olayın ardından bile İngilizce öğrenme gereği duymadı. Meslek hayatı boyunca tercümanlarla iletişim kurmayı benimseyen Erdoğan'ın tercümanlardan yana da yüzü gülmedi. 

NATO Zirvesindeki Tercüman Seçimi Çok Konuşuldu

Erdoğan, Brüksel'deki NATO zirvesine tercüman olarak Fatma Kavakçı Abu Şanab'ı götürdü. Oturum aralarında yapılan görüşmeye eşlik eden tercüman eleştirilerin hedefi oldu. 

Filistin asıllı ve Türk parlamentosunun ilk başörtülü üyesi Merve Kavakçı’nın kızı olan Fatma Kavakçı, Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli siyasi ve dini organizasyonlarda çalıştığı halde oturuma götürülerek tercümanlık yaptığı için uzun süre  eleştirildi.

Erdoğan tercümana tepki gösterilmesinin ardından, ''Trump da, Biden da İngilizce bilgisini övdü'' diyerek Kavakçı'yı savundu. 

Tercümandan 'Atatürk' Sansürü 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali ile bir araya geldi. Etiyopya-Türkiye ilişkilerinin başlangıcının 125. yıl dönümü vesilesiyle gerçekleşen görüşmede Başbakan Abiy Ahmed Ali, Mustafa Kemal Atatürk'ten söz ederek, “Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk’ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut dönüşümcü liderliğine kadar Türkiye’nin ulus inşasında örnek olduğunu ve her yönden istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmekten memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Ancak Erdoğan'ın tercümanı bu sözleri, ''Erdoğan'ın karizmatik liderliğinden bahsediyor'' şeklinde çevirince vatandaşlar duruma isyan etti.

 

 

 

recep tayyip erdoğan tercüman merve kavakçı nato zirvesi etiyopya başbakanı atatürk sansür başınıza taş düşsün