AKP'li Erdoğan: Muhalefet Ne Der Değil, Allah Ne Der Biz Buna Baktık

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda gündeme dair açıklamalarda bulunan Erdoğan, tepki çekecek ifadeler kullandı. Türkiye'yi etkisi altına alan yangınlar ve sel felaketleri hakkında konuşan Erdoğan, ''Alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Dağların tepelerine helikopterlerle jeneratörler indirildi. Bunlar yapıldı. Bu iktidar bunları halletti. Muhalefet ne der, ne demez, yok. Allah ne der. Biz buna baktık ve bunu yaptık. Biz engel tanımıyorduk, bu imkanlar elimizde olduğuna göre bunu yapmak da bizim görevimizdi. Ve hala da hiç aksatmadan, bir yerde su mu kesildi? Hemen oraya anında su ulaştırıldı'' dedi.

Merkez Bankası Rezervi 109 Milyar Dolar

Erdoğan ekonomiye ilişkin açıklamalarında da Merkez Bankası rezervinin 109 milyar dolar olduğunu söyledi. Göreve geldiklerinde Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranının yüzde 1'in altında olduğunu iddia eden Erdoğan, bunu yüzde 5,1'e getirdiklerini söyleyerek 'ekonominin şahlandığına' vurgu yaptı.

Afetlerin Başından İtibaren Halkın Yanında Olduk

Yangın felaketine müdahalenin geç yapılmasıyla, sel felaketlerinde de SMS ile bağış toplanmasıyla eleştirilen Erdoğan, bu felaketlerde halkın yanında olduğunu öne sürdüğü konuşmasında, ''Genel bir küresel felaketle karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir. Eşi benzeri görülmemiş yangınların izlerini silmekte kararlıyız. Allah'ın izniyle bu devlet güçlü, bu millet güçlü ve biz bunu başaracağız. Adeta küllerinden ormanlarımızın doğduğunu göreceğiz. Geniş ölçekli bir heyetle arkadaşlarımızı Doğu, Batı Karadeniz ve güneyde çalışma yapmak üzere görevlendirmeleri dün gerçekleştirdik. Afetlerin başından itibaren devlet olarak halkın yanında olduk'' ifadelerini kullandı.

akp recep tayyip erdoğan konuşma allah yangın chp