AKP'li Esenler Belediyesi, İBB'nin Sosyal Tesis Yapacağı Alanı Açık Otopark Yaptı

TAKİP ET

AKP'li Esenler Belediyesi, İBB'ye ait arsaların imar planlarını değiştirerek söz konusu arsaları açık otopark alanına dönüştürdü.

Tevfik Göksu yönetimindeki AKP'li Esenler Belediyesi, meclis toplantısında Havaalanı Mahallesi’nde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait arsayı belediye hizmet alanı statüsünden çıkararak açık otopark alanına dönüştürmeyi teklif etti. Teklife CHP ve İYİ Parti üyeleri ret oyu verse de, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla teklif kabul edildi. 

Teklifin kabul edilmesi üzerine imar planı değiştirilen arsa yol alanı ve açık otopark alanına çevrildi. İBB'nin sosyal tesis yapacağı alanın otoparka çevrilmesine tepki gösteren Esenler Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Kemal Şahin, “Esenler Belediyesi, ilçede İBB’nin elini kolunu bağlamaya çalışıyor. Oruçreis Mahallesi’nde yurttaşların 50 yıl boyunca park olarak kullandığı ve imar planında da yeşil alan olan bir bölge, ‘Kamu malına değer kazandırıyoruz’ denilerek geçtiğimiz yıllarda imara açıldı. Esenler’deki askeri alan için birkaç arayla iki defa imar planı hazırlandı. Hazırlanan ikinci imar planında, ilk plana göre yeşil alan büyüklüğünün tam 300 bin metrekare azaltıldığını gördük. İktidara yakınlığıyla bilinen Akmercan Şirketler Grubu’nun deprem toplanma alanı olarak bilinen, yaklaşık 10 bin metrekarelik afet ve acil durum toplanma alanının yaklaşık 2 bin metrekaresini yıllardır işgal ediyor. Bu işgale Esenler Belediyesi göz yumuyor. Kısacası AKP’li Esenler Belediyesi, ilçede İBB’nin ne kadar mülkü, arsası varsa bunların peşine düşmüş ve bunlarla ilgili tasarruflarda bulunuyor” dedi.

 

 

 

akp esenler belediyesi ibb sosyal tesis istanbul büyükşehir otopark açık imar değişikliği