AKP'li Esenyurt Belediye Başkanının Kendi Kurduğu Vakfa Bedelsiz Tahsis Ettiği Arazi Belediyeye İade Edildi

TAKİP ET

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun kurduğu ve yönettiği vakfa bedelsiz olarak tahsis ettiği arazi mahkeme kararı ile Esenyurt Belediyesi'ne iade edildi.

Sedat Peker geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediyesi etrafında kurulan karanlık ilişkiler ağını ifşa etmiş, gazeteci Ali Tarakçı'ya yapılan silahlı saldırı ve belediye üzerinden yapılan yolsuzlukları anlatmıştı.

2017 yılında istifa ederek görevini bırakan AKP'li eski Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt Üniversitesi'nin sahibi Orhan-Yüksel Özyurt'un Süleyman Soylu'nun gizli ortağı olduğunu belirten Sedat Peker, Kadıoğlu'nun görevi bırakmasına kadar Özyurtların ilçedeki bütün ihaleleri aldığını söylemişti.

Peker'in iddialarının hedefi olan Necmi Kadıoğlu'nun kendi kurduğu Yeşilköy 2001 Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'na 2011 yılında tahsis ettiği 25 bin 996 metrekarelik arsa belediye arazisinin belediyeye iadesi ile ilgili yargılama sonuçlandı.

2019 yılında göreve gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tahsisin iptali için belediye meclisine teklif sunmuş, AKP-MHP oyları ile reddedilen teklif Başkan Bozkurt tarafından İstanbul 10. İdare Mahkemesi'ne iptal istemiyle taşınmış, İdare Mahkemesi'nin verdiği iptal kararı da istinafa taşınmıştı.

İstinafın iptal kararını kesinleştirmesinin ardından söz konusu arazi tahsisi bozuldu ve arsa belediyeye iade edildi.

AKP'li Esenyurt Belediye Başkanının Kendi Kurduğu Vakfa Bedelsiz Tahsis Ettiği Arazi Belediyeye İade Edildi