AKP'li Eski Başkan Arsa Anlaşmazlığı Yüzünden Tartıştığı Kişinin Burnunu Kırdı

TAKİP ET

Eski AKP'li Belediye Başkanı Fatma Toru ve oğlu, arsa anlaşmazlığı sebebiyle tartıştığı bir kişinin burnunu kırdı.

Konya'da Meram ilçesinin önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Fatma Toru, 60 yaşındaki Adnan Sevinç ile tartışmaya başladı. Arsa anlaşmazlığı yüzünden çıkan tartışmada Toru, eşi ve oğlu bir araya gelerek Sevinç'e saldırdı. Saldırıda burnu kırılan Sevinç, AKP'li Fatma Toru ve ailesi hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi.

2012 yılında aldığı 530 metrekarelik arsa sebebiyle Toru ile tartıştığını söyleyen Sevinç, ''Arsayı satın aldıktan sonra o dönem  Kentsel Dönüşüm Proje Sorumlusu olan Fatma Toru ve yine belediyede çalışan bir personel ile bölgede yakın zamanda bir imar değişikliği olacağını söyleyerek arsama ortak olmak istediler. Ben de arsa değerleneceğinden dolayı kabul ettim. Fatma Toru o dönemde belediyede görevli olduğu için arsa hissesini üzerine alamadı. Daha sonra Fatma Toru Belediye Başkanı oldu ve 2019 yılında burası için bir imar değişikliği yapıldı. Arsa parselimiz 310 metrekareye düşürüldü ve 8 katlı imara açıldı.

Birkaç ay önce Fatma Toru yanıma geldi ve ‘arsadaki hisse ortaklığını bitirelim. Benim payımı devret' dedi. Ben de ‘burası için 9 yıl boyunca vergi verdim. Vergi ve satıştan sonra verilecek vergi ücretlerini de ortaklaşa verelim. Ya da hissenizin parasını veriyim' dedim. Bundan yaklaşık 20 gün önce tekrar beni aradı ve müsait bir yerde görüşmek istedi. Ben de oğlumun işlettiği dükkânda görüşebileceğimi söyledim. Oğlu ve eşiyle birlikte geldiler. Aynı konuşmaları yaptık ve aramızda tartışma çıktı'' dedi.

O Bana Vurdu

Toru'nun yanında sopa taşıdığını ve ailece kendisine saldırdıklarını belirten Sevinç, “Aniden nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde yanında getirdiği sopayla yüzüme vurdu. Bunun üzerine oğlu ve eşi de bana saldırdı. Olay üzerine iş yerinden çıkan 2 oğluma da saldırdılar. Bölgede vatandaşlar araya girdi ve daha sonra araçlarına binip oradan uzaklaştılar” ifadelerini kullandı. 

İfade veren Toru'nun ise Sevinç'in kendisinin koluna sopa ile vurduğunu söylediği öğrenildi. 

akp konya merak fatma toru eşi oğlu adnan sevinç arsa anlaşmazlığı saldırdı sopa burnu kırıldı