AKP'li Eyüp Belediyesi İBB'ye Ait Halk Ekmek Büfesini Kaldırmaya Çalıştı

TAKİP ET

İstanbul'da AKP'nin yönettiği ilçe belediyelerinden Eyüp'te zabıta ekipleri aldıkları talimat doğrultusunda İBB'nin Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalıştı.

31 Mart ve 23 Haziran'da CHP'ye geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne karşı iktidar partisinin baskıları devam ediyor. Belediye Meclisi'nde çalışmaları yavaşlatılan ve engellenen, Bakanlıklardan gelen kararlarla yetkileri daraltılan İBB, diğer yandan da AKP'li ilçe belediyelerinin oluşturduğu engelleri aşmaya çalışıyor.

AKP'nin kazandığı belediyelerden biri olan Eyüp'te zabıtalar yönlendirilerek İBB'ye ait bir Halk Ekmek büfesi kaldırılmak istendi. Bölgeye gelen Halk Ekmek AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, zabıtalara hukuksuz bir emri uygulamayacaklarını beyan etti. Nama, "İBB'nin tasarrufundaki büfeye yönelik bu hukuksuz müdahaleye izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Nama, halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada Eyüp Belediyesine bağlı zabıtaların sözkonusu büfeyle kapalı alan elde edildiğini ve imar kanunundan kaynaklanan haklarını kullanmak istediklerini beyan ettiklerini söyledi. Nama, CHP’li belediye meclis üyelerininin ve mahallelinin olay yerine gelerek büfeye sahip çıktığını belirtti.

Mahallenin yoksul bir mahalle olduğunu ifade eden Nama, İBB Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından burada 663 ailenin her gün ücretsiz 3 ekmek alma hakkını kullandığını ancak bu büfe kaldırılırsa kullanamayacaklarını söyledi.

istanbul eyüp akp ibb istanbul büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri halk ekmek