AKP'li Fakıbaba'nın Bir Tweet'iyle Şanlıurfa Sağlık Müdürü Görevden Alındı

TAKİP ET

AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın tweet'i üzerine İl Sağlık Müdürü görevinden alındı.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, evvelsi gün attığı bir tweet'te “Eski bir başhekim ve genel cerrahı uzmanı olarak Şanlıurfa'da sağlığın iyi yönetilmediğini görüyorum. Bunu iki yıldan beri sayın bakanımıza anlatmaya çalışıyorum. Ancak, başarılı olamadım. Bu sefer sayın bakanımızın Şanlıurfa'daki sağlıkla ilgili problemleri çözeceğine inanıyorum” demişti. 

Fakıbaba'nın tweet'i üzerine Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Emre Erkuş görevinden azledildi. Görevden alınan Emre Erkuş'un yerine Ankara İl Sağlık Müdürü Profesör Doktor Mehmet Gülüm tayin edildi. Erkuş'un görevden alınması sonrasında Fakıbaba'nın tweet'ini sildiği görüldü.

Fakıbaba'nın söz konusu tweet'i Türk Tabipleri Birliği Covid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala alıntılamış ve "Sağlık hizmetleri yalnızca Şanlıurfa'da değil, bütün ülkede iyi yönetilemiyor. Türkiye’de her yurttaşın sağlık hakkının sağlanması için Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan hemen vaz geçilmeli; kamucu, eşit, ücretsiz ve ulaşılabilir bir sağlık sistemi ivedilikle hayata geçirilmelidir" demişti.

AKP'li Fakıbaba'nın Bir Tweet'iyle Şanlıurfa Sağlık Müdürü Görevden Alındı